Moderan stil u uređenju enterijera

Ukoliko ste ljubitelj jednostavnosti, minimalizma i čistih linija, moderan stil u uređenju enterijera je idealan izbor za vas. Moderan stil nastao je u 20. veku, te ga ne treba mešati sa savremenim stilovima u uređenju enterijera. Njegova osnovna parola je „malo je mnogo“, odnosno lišen je raznolikih detalja, šarenila i nepravilnih oblika, što je karakteristično za savremene stilove. Iako su danas pristutne brojne varijacije, nastale mešanjem različitih stilova, postoje neke osnovne odlike modernog stila koje su zajedničke svima njima. U nastavku teksta saznajte na šta treba da obratite pažnju prilikom uređenja enterijera modernim stilom.

Continue Reading Moderan stil u uređenju enterijera

Kako odabrati idealnu fotelju

Fotelja je zasigurno bezvremenski komad nameštaja, koji se savršeno uklapa u svaku našu prostoriju, od spavaće i dnevne sobe do kancelarije. Bilo da hoćete da se opustite nakon napornog radnog dana, ili samo da uzmete par minuta za sebe tokom posla, udobnost koju fotelja nudi vam je neophodna. Prema tome, fotelja je investicija koja će vam se višestruko isplatiti, ali samo ako napravite pravi izbor. U želji da vam pomognemo da donesete pravu odluku, dajemo vam nekoliko saveta o tome kako odabrati idealnu fotelju.

Continue Reading Kako odabrati idealnu fotelju

Rustični vogue – novi stil u dizajnu enterijera

Godina iza nas ostavila je brojne posledice na sve sfere života, te je značajno uticala i na trendove koji će biti dominantni u narednom periodu. Naime, rad od kuće i više vremena u zatvorenom prostoru, podstakli su nas da prilikom opremanja svog doma, pored modernosti počnemo da tragamo i za toplinom i udobnošću. Rustični vogue ili moderni vogue predstavlja spoj nostalgičnih, tradicionalnih elemenata savršeno uklopljenih sa savremenim dizajnom. Prirodni materijali kao što su drvo, glina i kamen, u kombinaciji sa modernom rasvetom, tamnim, zemljanim i neutralnim bojama, kao i vrednim arhitektonskim detaljima, daće vašem domu istovremeno rustičnu i glamuroznu notu. Ukoliko ste ljubitelj umetnosti, originalnosti i vintage stila, koji će vaš dom učiniti prefinjenim i glamuroznim, rustični vogue je pravi izbor. U nastavku teksta možete saznati u čemu se ogleda specifičnost novog trenda u uređenju enterijera – predstavljamo vam rustični vogue.

Continue Reading Rustični vogue – novi stil u dizajnu enterijera

Uređenje radnog kutka

Uređenje radnog kutka je važan zadatak ukoliko uzmemo u obzir vreme koje provodimo na poslu ili učenju. Uređenje radnog kutka umnogome određuje kako ćemo se osećati ili razmišljati dok nešto radimo, stoga trebalo bi da se potrudimo da ovaj prostor bude prijatan, osvetljen i udoban. Bilo da uređujete kancelariju ili deo svog stana, radni kutak treba da deluje motivišuće, te da vas podstiče na učenje ili rad. U nastavku teksta pročitajte o čemu bi sve trebalo da vodite računa kada je u pitanju uređenje radnog kutka.

Continue Reading Uređenje radnog kutka

Kako urediti malu trpezariju?

Trpezarija je mesto u vašem domu u kom se zasigurno okuplja najveći broj vaših bliskih ljudi. Nedeljni ručkovi, večere sa prijateljima, ili svakodnevni obroci sa porodicom, zahtevaju uređenu prostoriju u kojoj ćete se osećati prijatno i zadovoljno. Međutim, kako je ona obično deo kuhinje ili dnevne sobe, neretko zauzima mali prostor u koji na prvi pogled ne možemo smestiti sve što nam je potrebno. Upravo zbog toga, u nastavku teksta daćemo vam par trikova kako da od vaše male trpezarije napravite prijatnu i modernu prostoriju koja će svakog ostaviti bez daha.

Continue Reading Kako urediti malu trpezariju?

Kako osvetliti mali prostor?

Uređenje malog prostora predstavlja izazov čak i za iskusne dizajnere. Veoma je važno da posvetite pažnju izboru boja, nameštaja, detalja i rasvete za malu sobu kako biste vizuelno učinili prostor većim. Prvi korak je da izaberete adekvatno osvetljenje koje ima veliku ulogu pri osvetljenju male sobe. Kombinacijom prirodnog osvetljenja i različitih tipova rasvete, možete učiniti svoj prostor prijatnim, bez obzira na kvadraturu. U nastavku teksta daćemo vam nekoliko smernica o tome kako da osvetlite mali prostor prilikom uređenja svog doma.

Continue Reading Kako osvetliti mali prostor?