You are currently viewing Asesoari koje treba da ima svaka dnevna soba

Asesoari koje treba da ima svaka dnevna soba

Asesoari u uređenju enterijera imaju cilj da osveže prostor, naglase pojedine delove i doprinesu autentičnosti stila. Međutim, asesoari imaju i funkcionalnu ulogu, te bi trebalo da budu praktični i da imaju određenu svrhu. Iako se detalji koje koristite da oplemenite svoj prostor mogu menjati u zavisnosti od stila dizajna ili vaših ličnih afiniteta, postoje i oni koje nikako ne bi trebalo da zaboravite u svojoj dnevnoj sobi. 

Pogledajte našu listu must have asesoara koji će istaći vaš stil i transformisati vašu dnevnu sobu u najudobniju, najprivlačniju i najlepšu sobu u kući.

Ogledala

Asesoari koji čine dnevnu sobu kompletnom umnogome zavise od vaših potreba. Ukoliko treba da izaberemo onaj dizajnerski i funkcionalno najefektivniji, na prvo mesto stavljamo ogledala. Ovo je verovatno jedini detalj koji se može uklopiti u bilo koju prostoriju u kući, od hodnika do kupatila i spavaće sobe jer su njegove praktične i dekorativne mogućnosti beskrajne. 

Ogledala mogu biti sa okvirom ili bez njega, različitih veličina i oblika koje birate u zavisnosti od ostatka prostorije. Na primer, ako je u sobi sve pod oštrim uglovima, okruglo ogledalo može da napravi balans u prostoriji punoj drugih geometrijskih oblika. 

Ukoliko želite da upravo ovaj asesoar privuče poglede svih koji vas posete, pogledajte našu preporuku luksuznih italijanskih ogledala:

  • Ogledala Family multifunkcionalnog i minimalističkog dizajna sa integrisanim čivilukom i led osvetljenjem pružaju jasan, elegantan i zadivljujuć efekat.
  • Ogledalo Imperia neobičnog oblika i forme svojom trodimenzionalnom strukturom duplira odraze, te na jedinstveni način povećava prostoriju u kojoj se nalazi. Izrađuje se isključivo u srebrnoj boji kako bi se što više naglasio oblik i što bolje odbijalo svetlo. 
  • Ogledalo Skin prestižnog brenda Tonin Casa, napravljeno je tako da uklapanjem formira unikatne strukture, a svojom refleksijom srebrne ili bronzane boje, na luksuzan način oslikava prostor u kome se nalazi.

Pogledajte celokupnu ponudu Ivex Mobili ogledala. 

Ogledalo Imperia neobičnog oblika i forme svojom trodimenzionalnom strukturom duplira odraze, te na jedinstveni način povećava prostoriju u kojoj se nalazi.

Tepisi i zavese

Zamislite da samo unesete nove tepihe i zavese u svoj prostoru koliko bi bio drugačiji. Tepisi i zavese mogu promeniti celokupan utisak dnevne sobe, s obzirom da su veoma efektan asesoar. Tekstilni asesoari daju toplinu vašoj dnevnoj sobi povezujući sve elemente u prostoru, pa je izuzetno važno njihovom izboru posvetiti posebnu pažnju. 

Prilikom izbora boje i dezena tepiha i zavesa, vodite računa o ostalim bojama u prostoriji, kao što su boja zidova i nameštaja u celini. Boja koja dominira u prostoru trebalo bi da se nađe i na tepihu i zavesi jer će tako svi elementi biti vizuelno povezani.  

Ukoliko je vaša dnevna soba već puna detalja, dobar izbor su jednobojni tepih i prozirna zavesa, u nekoj neutralnoj nijansi koji će smiriti ceo prostor. Međutim ako je prostor već minimalistički, možete izabrati življe boje tekstila kako biste ga učinili manje monotonim i sterilnim. 

Pogledajte moderne italijanske tepihe koji transformišu dnevnu sobu u luksuznu oazu raskoši i stila. 

asesoari
asesoari

Lampe

Još jedan način da vaša dnevna soba zaista zasija posebnim sjajem je rasveta. Jedna od najčešćih grešaka koja se pravi prilikom uređenja dnevne sobe je biranje jednog izvora svetlosti, kao što su lusteri, plafonjere i sl. Pored toga što su izuzetno funkcionalan element, lampe su veoma efektan dekorativni detalj. 

Dodavanjem podne ili stone lampe u dnevnu sobu ne samo da ćete moći da menjate jačinu svetlosti u sobi u zavisnosti od svojih potreba i raspoloženja, već ćete naglasiti luksuznu estetiku vašeg amibijenta. 

Ukoliko tragate za luksuznom rasvetom, pogledajte ekskluzivnu ponudu Ivex Mobili lampi čiji će kvalitet i dizajn ostaviti lični pečat u svakom enterijeru. Iz ponude izdvajamo sledeće lampe koje će doprineti bezvremenskoj eleganciji vaše dnevne sobe:  

  • Italijanska podna lampa Miss, oplemenjuje prostor svojim jedinstvenim dizajnom i usmerava svetlo svojim šeširom stvarajući ugodnu atmosferu u vašoj dnevnoj sobi.
  • Odissea je italijanska podna lampa koja će se zahvaljujući svom minimalističkom dizajnu uklopiti u bilo koju dnevnu sobu. 

Biljke

Biljke su dekorativni detalj koji će zasigurno dati prijatnu notu svakom enterijeru. Bez obzira koji stil u uređenju enterijera preferirate, zelenilo može oplemeniti vaš prostor i učiniti ga toplijim. Naravno, pored prirodnih biljaka čest izbor dekora za dnevnu sobu su i moderne suve biljke, kao što je lavanda koja ne samo da simbolizuje mir i opuštenost, nego svojim mirisom pozitivno deluje i na vas i ostale ukućane.

asesoari
asesoari

Dekorativne kutije za odlaganje

Dnevna soba je prostor gde borave svi članovi porodice, zbog čega se neretko dešava da ima puno ličnih stvari zbog kojih deluje neuredno. Ovo je posebno izraženo ako imate puno otvorenih polica na koju će svako usput nešto spustiti. Zbog toga su suptilne dekorativne kutije koje popunjavaju otvorene police idealan asesoar za dnevnu sobu. Mogućnosti za izbor kutija su beskonačni – drvene, kartonske, male, velike, jednobojne ili šarene, pa budite sigurni da ćete naći onu koja odgovara vašem stilu u dizajnu enterijera. 

Slike

Umetničke slike u dnevnoj sobi, naročito ako je reč o originalnom i unikatnom komadu su veoma upečatljiv završni detalj za uređenje dnevne sobe. Modernu dnevnu sobu gotovo da nije moguće zamisliti bez apstraktne slike na platnu velikih dimenzija. Da bi se slika što bolje uklopila u vašu dnevnu sobu preporučujemo da boje na slici imaju boju koju imate na jednom zidu ili koja je dominantna u vašoj dekoraciji. 

Za kraj - Asesoari koje treba da ima svaka soba

Bez obzira u kom stilu je uređena vaša dnevna soba, ovih nekoliko asesoara definitivno će doprineti da ona izgleda atraktivnije i stilizovanije. Naravno, količinu ovih asesoara trebalo bi da prilagođavate stilu, ali i veličini prostorije. Prema tome, ako je vaša dnevna soba mala nemojte preterati sa asesoarima. 

Ukoliko vam je potrebna pomoć sa uređenjem dnevne sobe, kontaktirajte nas i naši stručnjaci u dizajnu enterijera će vam rado pomoći. 

Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.