You are currently viewing Vodič kroz modularni nameštaj – opcije, pogodnosti i najlepši modeli

Vodič kroz modularni nameštaj – opcije, pogodnosti i najlepši modeli

Kako se tempo naših života menja iz godine u godinu, funkcionalnost i prilagodljivost enterijera postaju sve važniji aspekti svakodnevnog života. Višenamenska rešenja kad je nameštaj u pitanju zauzimaju sve važnije mesto, ali to naravno ne znači da je potrebno zanemariti i njihovu estetiku.

Modularni nameštaj je trend koji zadovoljava potrebe i estetike i funkcionalnosti, te se podjednako lako uklapa u manje i veće prostore.

U ovom članku istražujemo šta je modularni nameštaj i koje su njegove prednosti, i ističemo najbolje modele iz salona Ivex Mobili u Novom Sadu i Beogradu.

Šta je modularni nameštaj?

Modularni nameštaj odlikuje inovativan dizajn i koncept koji omogućava da se različite komponente kombinuju i prilagođavaju prema Vašim potrebama i prostoru.

Ova vrsta nameštaja se sastoji od pojedinačnih segmenata koje je moguće međusobno povezivati i razdvajati na različite načine, omogućavajući Vam da kreirate različite konfiguracije koje odgovaraju Vašem enterijeru.

Modularni nameštaj može biti sve, od sofa i ugaonih garnitura za sedenje i spavanje, do klub stolova i polica.

Svrha modularnog nameštaja je da bude funkcionalan i udoban, lako uklopiv, i posebno pogodan za domove i kancelarije kojima je potreban dodatni nivo fleksibilnosti.

Koje su prednosti modularnog nameštaja?

Najveća prednost modularnog nameštaja je njegova mogućnost prilagođavanja promenljivim potrebama prostora u kome se nalazi.

Na primer, od ugaone modularne garniture možete dobiti sofu, udobnu fotelju i tabure, te napraviti dodatni prostor za sedenje prilikom porodičnih okupljanja ili druženja sa prijateljima.

Takođe, ako se odlučite za dodatak mehanizma za razvlačenje, dobijate i udoban krevet za noćenje ili uživanje u omiljenim filmovima i serijama.

Zbog svoje nenadmašive funkcionalnosti, jedan komad modularnog nameštaja Vam može dugoročno uštedeti novac tako što smanjuje potrebu za kupovinom više komada i uklapanjem istih. To Vam takođe omogućava da lako rekonfigurišete svoj prostor, kad god pomislite da je vreme za promenu.

Modularni nameštaj Vam omogućava lakše čišćenje i održavanje prostora. Teške i kabaste garniture sa niskim nogicama ne ostavljaju prostora za usisavanje i brisanje podova ispod njih, i kao takve predstavljaju veoma nepraktičan komad nameštaja, posebno za one čiji ukućani pate od alergija na grinje i prašinu.

Modularne garniture i stolovi su specijalno dizajnirani za lako pomeranje, te Vam dozvoljavaju da doprete do svakog kutka Vašeg doma uz minimalan napor.

Najlepše modularne garniture

Ivex Vam u nastavku teksta donosi pregled najlepših modularnih garnitura italijanskog brenda nameštaja Alpa Salotti, čiji su specijalno odabrani modeli sinonim za kvalitet i estetiku.

Garnitura Lovli

Modularna garnitura Lovli je bezvremenski model koji odlikuju čiste linije i univerzalan dizajn koji odgovara većini enterijera, od modernih do klasičnih. Dostupna je za izradu u koži ili u štofu, kao i sa mogućnošću ugradnje mehanizma za spavanje.

Zahvaljujući inovativnom dizajnu, modularnu garnituru Lovli možete koristiti kao trosed, dvosed, ili fotelju i poručiti u različitim dimenzijama kako bi se savršeno uklopila u Vaš prostor.

Garnitura Quintastrada

Model Quintastrada se izdvaja po svojoj elegantnoj i modernoj kompoziciji. Ovaj model je idealan izbor za one koji vole uravnotežene proporcije i mekoću linija, kao i nameštaja koji mogu da prilagođavaju veličini svog prostora.

Quintastrada se odlikuje velikom modularnošću elemenata te je podjednako pogodna za urbane prostore, kancelarije, i kuće.

Ovu modularnu garnituru možete poručiti u velikom broju najkvalitetnijih tkanina i prirodnih koža, a korisno je i znati da su navlake garniture potpuno skidajuće radi lakšeg održavanja.

Najlepši modularni stolovi

Modularni stolovi su takođe fantastičan dodatak koji kombinuje funkcionalnost i estetiku. Predstavljamo Vam Ivex-ovu ponudu u nastavku teksta.

Klub sto Tetris N

Modularan i potpuno prilagodljiv, klub sto Tetris N je napravljen od nezavisnih metalnih komponenti koje se mogu uklapati na više načina, prema Vašem ukusu i potrebama prostora.

Ovaj moderan stočić se izrađuje u tri različite visine, sa pločama kružnog ili kvadratnog oblika, sa velikim izborom materijala i boja.

Zašto investirati u modularni tip nameštaja?

Pored svoje funkcionalnosti, postoji još nekoliko ključnih prednosti modularnog nameštaja koje ga čine odličnom investicijom:

Optimizacija prostora

Modularni komadi nameštaja su posebno korisni u manjim prostorijama ili stanovima i kancelarijama sa specifičnim, ograničenim oblikom. Uz samo malo mašte, možete kreirati nameštaj koji se savršeno uklapa u prostor koji imate i maksimalno iskoristiti njegov potencijal.

Estetika i stil

Modularni nameštaj nije samo sinonim za funkcionalnost i prilagodljivost, već i estetsku vrednost. Mnogi italijanski proizvođači nameštaja poput brendova Alpa Salotti i Natisa pridaju veliku pažnju dizajnu, tako da ćete pronaći moderne i privlačne komade koji se lako uklapaju u Vašu estetiku.

Svojevrsna investicija u budućnost

Kvalitetno izrađen modularni nameštaj je dugoročna investicija. Materijali i izrada su veoma često visokog kvaliteta, upravo zbog predviđenog uklapanja i pomeranja, što znači da će Vaši komadi dugo trajati.

Posetite Ivex salone i odaberite pravi modularni nameštaj za Vas

Modularni nameštaj je više od trenda – to je praktičan i elegantan način da upotpunite svoj dom i komadima krojenim prema Vašim potrebama. Investiranjem u modularni nameštaj, stvarate prostor koji se prilagođava Vama i Vašem stilu što će vam omogućiti da uživate u svom domu na potpuno nov način.

Posetite nas u salonima Ivex Mobili u Novom Sadu i Room by Ivex u Beogradu, ili nas kontaktirajte za više informacija.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.