You are currently viewing Dnevni boravak: ideje za uređenje + galerija za inspiraciju i vodič za kupovinu

Dnevni boravak: ideje za uređenje + galerija za inspiraciju i vodič za kupovinu

Dnevni boravak ima višestruku ulogu u većini domova: predstavlja mesto za okupljanje i druženje, kutak za gledanje omiljenih filmova i serija, a ponekad poprimi i ulogu trpezarije ili čak spavaće sobe.

S obzirom na njegove različite funkcije, dnevni boravak zaslužuje posebnu pažnju kada je uređenje u pitanju i treba da predstavlja pravi odraz ličnog stila. Ako planirate da renovirate ili uređujete dnevni boravak ideje su Vam sigurno dobrodošle.

Ivex je tu da pomogne! Donosimo Vam naše predloge nameštaja za dnevni boravak upotpunjene galerijom slika za inspiraciju, kako bi Vaša kupovina bila laka i efikasna!

Dnevni boravak: ideje i saveti za uređenje

U nastavku, donosimo Vam praktične savete za unapređenje enterijera dnevnog boravka, što po pitanju funkcionalnosti, što iz ugla estetike, uz pregled neizostavnih komada nameštaja.

Odlučite se za jednostavnije krupne komade, a eksperimentišite sa sitnijim

Najkrupniji komadi nameštaja su obično i oni najskuplji, pa tako kada ulažete u garnituru, regal ili masivniju zidnu kompoziciju za televizor, treba da razmišljate o tome da te komade verovatno nećete menjati dugi niz godina.

Te Vam stoga savetujemo da se držite pročišćenih komada neutralnih boja, koje ćete nadograditi efektnim sitnijim komadima nameštaja, kao što su upečatljive fotelje, skulpturalan klub sto, ili luksuzni aksesoari kojima ćete izraziti svoju ličnost.

Poboljšajte funkcionalnost sa prilagodljivim klub stočićima

Modeli klub stolova manjih dimenzija lako se pomeraju i uklapaju sa drugim komadima nameštaja, što poboljšava funkcionalnost prostora.

Realnost 21. veka je da većina domova ima dnevnu sobu manjih dimenzija koja je često povezana s trpezarijskim kutkom, a u nekim domovima služi i kao spavaća soba.

Kako bi ispunili potrebu za štednjom prostora i mobilnošću, dizajneri nameštaja osmislili su razna rešenja, od setova nekoliko malih stolova koji se mogu spojiti ili razdvojiti, do inovativnih rešenja poput stočića koji se po potrebi može privući do rukonaslona kao polica, ili mini radnog stola koji garnituru pretvara u home office.

Za ljubitelje otvorenog koncepta: pažljivo uskladite materijale

Dnevna soba otvorenog koncepta je idealno rešenje za moderne enterijere, ali istovremeno predstavlja i pravi izazov za usklađivanje nameštaja.

Kako bi ste stvorili koherentnost u Vašem enterijeru, odlučite za komade iz iste kolekcije, ili ako postoji mogućnost personalizacije, kao što je slučaj sa većinom modela dostupnim u salonu Ivex, uskladite komade odabirom istog ili vrlo sličnog materijala, kolorita ili dezena štofa, stone ploče, nogica i slično.

Investirajte u garnituru sa mehanizmom za spavanje

Ukoliko Vam manjka prostora za spavanje, ne brinite – Vaša dnevna soba može da pruži dovoljno prostora i udobnosti za goste ili članove porodice uz pravi model garniture sa mehanizmom za spavanje.

Dobra vest je da su dizajneri nameštaja toliko usavršili mehanizme za razvlačenje da oni ni na koji način ne utiču ni na estetiku, a ni na udobnost troseda ili garniture!

Većina modela dostupnih u Ivex salonima imaju mogućnost ugradnje mehanizma!

 

Eksperimentišite s foteljama u različitim stilovima

Ponekad raznolikost stvara savršen spoj – i upravo to je jedna od glavnih ideja za uređenje dnevnog boravka. Stvorite ležernu atmosferu, igrajte se s oblicima i materijalima i kreirajte nešto prepoznatljivo u zaista Vašem stilu.

Razbijte monotoniju ogledalom nesvakidašnjeg oblika

Pored esencijalnih komada nameštaja, veliku ulogu u estetici Vašeg enterijera igraju i zidni aksesoari, pa im svakako treba posvetiti pažnju. Ogledala interesantnog oblika privlače pažnju i daju boji Vaših zidova notu odvažnosti.

Velik plus ogledala kao dekorativnog elementa je i činjenica da reflektivna površina pojačava izvore svetlosti i vizuelno proširuje prostor. U tom smislu su nekad bolja opcija od umetnina, pogotovo u malim prostorijama koje često nemaju mnogo prirodne svetlosti i mogu biti mračne.

Osvežite prostor tepihom modernog kolorita i dezena

Za sam kraj, ne zaboravite da upotpunite moderan izgled Vašeg novog dnevnog boravka sa tepihom u smeloj boli ili zanimljivom dezenu. Eksperimentišite sa komplementarnim bojama i unesite dašak svežine.

Vreme je da zakoračite u svoj idealni dnevni boravak

Posetite salone nameštaja Ivex Mobili u Novom Sadu ili Room by Ivex u Beogradu i pronađite naše preporučene modele za uređenje dnevnog boravka. A ako Vam i dalje manjka ideja za uređenje dnevnog boravka, naše stručno osoblje tu je da Vas posavetuje!

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.