You are currently viewing Kako pronaći ideje za dizajn enterijera

Kako pronaći ideje za dizajn enterijera

Prilikom uređenja svog doma uvek želimo da sve bude savršeno, zbog čega pažljivo promišljamo i poslednji detalj. Međutim, ovaj proces ponekad može biti iscrpljujuć, naročito onima koji ne prate trendove, ne znaju osnovna pravila uređenja enterijera i nedostaje im inspiracija. Zbog toga smo odlučili da podelimo nekoliko trikova kako se možete pripremiti za veliko uređenje svog doma, odnosno na koji način možete dobiti ideje za dizajn enterijera. 

#1 Pinterest, magazini i blogovi o uređenju enterijera

Ideje za dizajn enterijera danas su vam dostupne svuda, bitno je samo da malo istražite. Pinterest je definitivno jedna od omiljenih inspirativnih baza dizajnerima enterijera. Pored toga što vam omogućava da otkrijete šta je popularno, Pinterest vam može pomoći da vizualizujete kako će vaš budući dom izgledati zahvaljujući kolažima i fotografijama kojima raspolaže. Veliki broj dizajnera enterijera koristi upravo ovu platformu da podeli svoje ideje, što ga čini idealnim mestom za pronalaženje inspirativnih rešenja.

Korisni saveti i smernice za dizajn enterijera kriju se i u magazinima i blogovima na različitim sajtovima salona nameštaja, arhitekti, stručnjaka, dizajnera ili influensera. Danas su online magazini jednostavnija i popularnija varijanta jer ih možete “prelistavati” gde god da se nalazite. Ovi tekstovi su uglavnom zasnovani na savetima stručnjaka, te su sjajan način da dobijete besplatnu konsultaciju i ideju za vaš dom. 

 

#2 Istraživanje trendova i stilova u dizajnu

Google je vaš najjači alat za istraživanje trendova i stilova u dizajnu enterijera. Zahvaljujući internetu danas je vrlo lako doći do informacija, pa ukoliko znate šta da tražite i koja je informacija relevantna, možete saznati baš sve. 

Pretraživanjem trendova i stilova u dizajnu enterijera stičete uvid u to koji sve stilovi postoje, koji su popularni, koji odgovaraju određenim dimenzijama, te dobijate jasniju sliku o tome šta vam se sviđa i šta bi najbolje odgovaralo vašem prostoru i životnim potrebama. Stilovi u dizajnu enterijera daju vam ideje o tome kako možete urediti svoj dom, dok trendovi sužavaju taj izbor i ukazuju vam na to koji od tih stilova su trenutno najpopularniji. Prema tome, naš savet je da najpre otkrijete koji stil vam se sviđa, a zatim da ispratite aktuelne trendove. 

Elegantna italijanska garnitura Bonnie sa dizajnom iz 70-ih ulepšaće svako okruženje stvarajući savršen sklad između strukture i oblika. 

#3 Saloni nameštaja

Ideje za dizajn enterijera možete pronaći obilazeći salone nameštaja ili posećivanjem online prodavnica nameštaja. Saloni nameštaja su inspirativni jer vam daju mogućnost da probate određene komade, da osetite njihovu teksturu i zamislite kako bi oni izgledali u vašem prostoru. Takođe, za razliku od razmišljanja o pojedinačinim komadima, ovde možete videti na koji način se nameštaj kombinuje, koje boje i stilovi idu zajedno, uz mogućnost da se konsultujete da zaposlenima u salonu. Neki saloni nameštaja na svojim sajtovima imaju primere dizajna različitih prostorija, što vam može dati ideju i jasan prikaz kako će taj nameštaj izgledati u prostoru.  

Za više ideja kako možete urediti svoj životni prostor najkvalitetnijim italijanskim komadima nameštaja pogledajte sajt Ivex Mobili

#4 Definišite lični stil

Sada kada imate dovoljno znanja o različitim trendovima, stilovima i mogućnostima u uređenju enterijera, vreme je da definišete ono što se vama najviše sviđa i što se uklapa u vaš životni stil. Naime, prvo pravilo prilikom uređenja doma je da se vi u tom prostoru osećate prijatno, da vam je sve na dohvat ruke i da to mesto doživljavate kao svoju mirnu luku. Bez obzira koliko neki trend bio popularan, ako se vi u tako uređenom okruženju ne osećate potpuno opušteno, to nije stil koji treba da izaberete. Ukoliko vam se dopada više stilova, budite slobodni da ih kombinujete kreirajući jedinstven vlastiti stil. Međutim, poštujte osnovna pravila u uređenju enterijera, kako biste izbegli preterivanje i održali harmoniju u svom prostoru.


 

#5 Vizualizujte svoj dom

Najbolje ideje za vaš dom kriju se u vama! Probajte da zamislite jedan dan u svom novom prostoru, gde sedite sa porodicom, čitate omiljenu knjigu, opuštate se ili dolazite kući nakon napornog dana. Obratite pažnju na nameštaj, boje i dekoraciju. To je dom kakav želite za sebe.

Takođe, ukoliko nakon istraživanja imate nekoliko ideja za uređenje svog doma, vizualizacija će vam pomoći da tačno predvidite kako će vaš stan izgledati. Nacrtajte svoj budući dom koristeći različite online alate za 3D dizajn. A ukoliko niste sigurni kako se ovi alati koriste,  jednostavnom metodom papira i olovke, napravite raspored elemenata i probajte da kreirate što verodostojniju sliku svog prostora. 

 

ideje za dizajn enterijera

#6 Konsultujte stručnjake

Uređenje doma je važan zadatak koji utiče na kvalitet vašeg života, jer ćete baš na tom mestu provoditi najviše vremena i stvarati najlepše uspomene. Ukoliko nemate dovoljno vremena, znanja i inspiracije da se samostalno bavite uređenjem svog doma, uvek možete pronaći ekspeta u dizajnu enterijea koji će vam na osnovu vaših afiniteta, prostora kojim raspolažete i budžeta dati predloge i ideje. Dok se ranije pomoć u uređenju enterijera smatrala luksuzom koji ne mogu svi priuštiti, danas je savet stručnjaka pristupačan i neophodan svima koji žele ozbiljno da pristupe uređenju svog životnog prostora.


 

Kako pronaći ideje za dizajn enterijera - Da zaključimo

Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći da pronađete najbolje moguće rešenje za uređenje svog doma. Pažljivim istraživanjem stilova u dizajnu, praćenjem trendova i razumevanjem pravila u uređenju enterijera dobićete ideje koje treba da prilagodite vlastitim željama i potrebama. Naravno, da biste te ideje realizovali biće vam potreban kvalitetan nameštaj i detalji koji odgovaraju onome što ste zamislili. 

 Ukoliko vam je potrebna pomoć stručnjaka u dizajnu enterijara kontaktirajte nas i rado ćemo pronaći idealno rešenje za vaš dom. 

Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.