You are currently viewing Alpa Salotti – Ekskluzivni italijanski nameštaj

Alpa Salotti – Ekskluzivni italijanski nameštaj

Kupci koji za svoj dom žele istinski poseban nameštaj koji uzdiže enterijer na novi nivo sa razlogom se često okreću italijanskim proizvođačima. Italijanska industrija nameštaja odavno postavlja svetske standarde, što po pitanju izrade, što po pitanju estetike i dizajna.

Ali kada započnemo potragu za svojim nameštajem iz snova, nekada ne znamo odakle početi. Kom brendu se okrenuti? 

Zato Vam u ovom tekstu predstavljamo brend Alpa Salotti, jedan od najekskluzivnijih proizvođača italijanskog nameštaja. Storija ovog brenda svedočansto je o uspehu jedne porodice koja već decenijama prenosi svoj zanat s kolena na koleno, unoseći inovacije u proizvodni proces i stvarajući neodoljive komade koji odišu luksuzom i prepoznatljivim italijanskim stilom.

Upoznajte Alpa Salotti i izaberite svoju dozu luksuza.

Preko 60 godina iskustva u stvaranju funkcionalne lepote

Kompaniju Alpa Salotti osnovao je 1956. godine Roko Feri, pionir u kreiranju i izradi tapaciranog nameštaja, čovek sa vizijom da uz pomoć svog zanata stvori uspešan posao koji će osvojiti međunarodno tržište luksuznog enterijera, a očuvati tradiciju i nasleđe ručne izrade i vrednosti svoje zajednice.

U tome je i više nego uspeo. Sedište kompanije i dalje se nalazi u šarmantnom gradiću Altamura na jugu Italije, nadomak Barija. Doprinos ovog preduzetnika-zanatlije lokalnoj zajednici toliki je da je čak ulica u kojoj je smešten proizvodni pogon i glavni izložbeni salon nazvana po njemu!

Šezdeset godina kasnije, kompanija je i dalje u vlasništvu porodice, što je obezbedilo prepoznatljivu estetiku i održavanje najviših standarda proizvodnje. Proizvodni proces i dalje u velikoj meri uključuje ručni rad najveštijih majstora, uz implementaciju savremenih tehnologija. 

Pored pažljive izrade, kvalitetan dizajn drugi je stub brenda. Alpa Salotti vrednuje umetnički pristup, te je na svakom komadu potpisan dizajner. In-house dizajner Danilo Bonfanti zaslužan je prepoznatljivu savremenu eleganciju, ali nisu retke ni kolaboracije sa drugim svetki priznatim dizajnerima, poput milanskog dvojca Habits Studio.

Harmonija između kvaliteta izrade i dizajna uvrstila je Alpa Salotti među najcenjenije brendove italijanskog nameštaja koji se ne prodaju masovno, već stvaraju izuzetne komade koji se ističu. Tome svedoči činjenica da su brojne luksuzne vile širom sveta opremljene baš Alpa Salotti nameštajem, ali i sad već redovno pojavljivanje brenda na stranicama najpopularnijih časopisa posvećenih enterijeru – ELLE Decor i Marie Claire Maison.

Po čemu je prepoznatljiv Alpa Salotti nameštaj?

Alpa Salotti proizvodi širok asortiman nameštaja, ali svaki komad uklapa se u stilsku priču brenda. Tokom više od 6 decenija, trendovi su se neprestano menjali, i estetika brenda pratila je duh vremena, ali uklapala tendencije u uređenju enterijera u svoj prepoznatljivi stilski okvir. 

Evo po čemu se, između ostalog, ističe Alpa Salotti nameštaj:

Kožna garnitura kao kamen temeljac

Iako Alpa Salotti briljira u svim kategorijama nameštaja koji proizvodi, komad koji su istinski doveli do savršenstva je garnitura za dnevni boravak. Bilo da je u pitanju ugaona garnitura ili kombinacija troseda, dvoseda i fotelje, bilo da su komadi presvučeni kožom ili štofom, nameštaj za sedenje Alpa Salotti nema konkurenciju.

Svaki od modela garnitura odlikuje se savršenim skladom, prefinjenim dizajnom koji daje utisak lagane masovnosti, mekim jastucima koji ipak izgledaju kompaktno. Zbog svega ovoga, Alpa Salotti garniture odišu savremenim luksuzom.

Pogledajte dostupne modele garnitura Alpa Salotti.

Pogledajte više o garnituri Biplano

Najkvalitetnija koža

Osnivač brenda Roko Feri bio je majstor tapaciranja. Ovu veštinu je toliko usavršio da je umeće tapaciranja i manipulisanja kožom postalo sastavni deo DNK brenda. Tako se tapacirani komadi Alpa Salotti nameštaja ističu pre svega delikatnim presvlakama mekih ivica, zatim savršenom preciznošću, ali i finoćom kože. 

U izradi se koristi samo najfinija prirodna koža koja ispunjava stroge uslove kvaliteta, ali ni komadi presvučeni štofom ne zaostaju. Zapravo, najefektivniji komadi su oni izrađeni u kombinaciji kože i štofa.

Pogledajte više o garnituri Tiffany

Dekorativni štepovi

Jedan od lajtmotiva koji se provlače kroz mnoge modele Alpa Salotti nameštaja za sedenje su dekorativni štepovi. Kao i u izradi modnih detalja od kože, dekorativni štepovi koriste se u izradi nameštaja kao suptilan vid dekorisanja koji ne odvlači pažnju od lepote kože ili štofa, već je ističe. Još jedna funkcija dekorativnih štepova je davanje i održavanje strukture i čvrstine jastuka.

Pogledajte više o garnituri Philipp

Metalni detalji

Na kraju, Alpa Salotti odlikuju upečatljive noge izrađene od metala visokog sjaja. Kao savršen balans nežnim štofovima i kožama kojima su presvučeni meki jastuci, Alpa Salotti fotelje i garniture postavljaju se na čvrste noge od metala, čijim se oblicima dizajneri poigravaju. Noge često imaju organske forme koje savršeno dopunjuju zaobljene oblike jastuka za sedenje i naslona.

Osim što daju poseban savremeni efekat, ovakve noge daju nameštaju maksimalnu stabilnost.

Pogledajte više o garnituri Metropolis Alpa

Alpa Salotti u Ivex-u

Zahvaljujući salonima nameštaja Ivex Mobili, nameštaj ekskluzivnog brenda Alpa Salotti dostupan je domaćim kupcima! Pronađite neodoljive komade koji odišu Made in Italy luksuzom u salonima Room by Ivex u Beogradu i Ivex Mobili u Novom Sadu. Uverite se lično da savršen komfor može imati savršeni izgled!

Pogledajte asortiman nameštaja Alpa Salotti.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.