You are currently viewing Neobični klub stolovi koji će uneti lični pečat u svaku dnevnu sobu

Neobični klub stolovi koji će uneti lični pečat u svaku dnevnu sobu

Klub stočić je važan deo nameštaja za dnevni boravak, jer upotpunjuje kompoziciju garniture i fotelja. Ovaj komad nameštaja pre svega treba da bude funkcionalan i da ispunjava potrebe svih ukućana, ali to ne znači da ne može da ima estetsku vrednost.

Neobični klub stolovi predstavljaju savršenu priliku da uneseno jedinstven detalj u dnevnu sobu, jer iziskuju manju investiciju nego kupovina centralnih komada sa kojima se ređe eksperimentiše – kožne garniture ili komode za televizor.

Stočić jedinstvenog dizajna ili jarke boje skrenuće pažnju na sebe, ali neće dominirati celim enterijerom. Pored osnovnih principa odabira klub stola, evo nekoliko ideja u kom smeru možete poći ukoliko se odlučite da su neobični klub stolovi pravi način da unesete lični pečat u svoju dnevnu sobu.

Klub stolovi neobične boje

Nažalost, ljubitelji jarkih boja često se obeshrabre prilikom uređenja dnevnog boravka i ipak se odluče za dekoraciju u neutralnim bojama u strahu da će jarke boje remetiti sklad enterijera.

Neobični klub stolovi pružaju priliku za implementaciju jarkih, živahnih boja na suptilan način tako da one ne preuzimaju svu pažnju, već oplemenjuju enterijer i ističu lepotu ostalih komada nameštaja.

Ono što je važno imati na umu ako se odlučite za neobičan klub sto u nekoj od duginih boja jeste da njegova forma mora biti svedena kako bi kolorit došao do izražaja. Prateći ovaj princip, italijanski dizajneri kreirali su modele klub stolova Kito i Flexus koji dolaze u energičnim nijansama poput azurno plave, cinober crvene, ili limun žute.

Klub sto Flower predstavlja potpuno novi nivo modernog dizajna, jer svojom apstraktnom formom inspirisanom poljskim cvetom predstavlja fuziju prirode i savremenog doba.

Pogledajte više o klub stolu Flower

Modernistički i minimalistički klub stolovi

Ljubitelji modernog stila u uređenju dnevnog boravka uglavnom se odlučuju za nameštaj pročišćenog dizajna, izrađen od kvalitetnih materijala, ali bez previše ukrasa i dodataka.

U minimalističke dnevne sobe najbolje se uklapaju neobični klub stolovi u modernističkom stilu – izrađeni u jednog do dve boje u kombinaciji materijala poput stakla, masivne poliuretana, porcelanskog kamena, ili metala. 

Ploče geometrijskih oblika kao kod klub stola Leaf privući će pažnju svih poklonika minimalizma, a stalci koji imitiraju organske forme modela Tube i Wave uneće momenat iznenađenja. Ovakvi neobični klub stolovi najbolje se kombinuju sa garniturama u svetlim tonovima, sa elementima od metala visokog sjaja.

Pogledajte više o klub stolu Tube

Prozirni klub stolovi

Kao istinski predstavnici minimalizma pročišćenog čak i od kolorita, prozirni modeli neobičnih klub stolova Vultus i Proteo odlikuju se inovativnom izradom.

Naime, oni su izrađeni od komadnog stakla koje je zakrivljeno i posebnim procesom oblikovano u atraktivne komade nameštaja koji se igraju sa našom percepcijom. Prozirni klub stočići odličan su izbor za manje prostorije, jer su vizuelno neupadljivi i neće suziti prostor, a nude svu potrebnu funkcionalnost.

Efektnost prozirnih klub stolova dodatno je pojačana neobičnom formom kod modela Lambda, inspirisanog grčkim alfabetom, koji stvara iluziju bestežinskog stanja i lebdenja. Ovaj neobičan klub sto predstavlja omaž istoriji i antičkoj Grčkoj kao riznici zapadne kulture, izrađen u savremenoj formi.

Ukoliko želite unikatan, neobičan klub sto koji će podići moderan enterijer na novi nivo a uklopiti se sa bilo kojom bojom nameštaja, prozirni klub sto je odličan izbor.

Pogledajte više o klub stolu Vultus

Multifunkcionalni klub stolovi

Italijanski dizajneri enterijera svesni su da savremeni domovi često imaju ograničen prostor za skladištenje, te su spojili lepo i korisno i kao rezultat nastali su neobični klub stolovi koji vrše višestruke funkcije.

Modeli klub stočića Up i Traslo imaju ploče koje se podižu i otkrivaju prostor za odlaganje svih onih stvari koje su nam tokom dana potrebne, a nemamo gde da ih smestimo. Na taj način, održavanje prostora je olakšano, jer predmeti poput knjiga i sličnih sitnica neće skupljati prašinu na otvorenom, već će stajati uredno odloženi dok nam ne zatrebaju. 

Klub sto Detroit kreiran je za savremenog čoveka koji dosta vremena provodi ispred ekrana svog laptopa. Naime, ovaj model dizajniran je tako da čini simbiozu sa nižim nameštajem za sedenje, pa tako pretvara svaku fotelju ili garnituru u radni prostor za tren oka.

Pogledajte više o klub stolu Traslo

Set klub stolova

Za poseban efekat slojevitosti i harmonije više elemenata, možete se odlučiti za set neobičnih klub stolova umesto jednog masivnog komada. 

Setovi klub stočića mogu stajati jedan do drugog i činiti celinu, ili ih možete rasporediti na više lokacija u dnevnoj sobi za maksimalnu funkcionalnost i premeštati po potrebi. Setovi koji se sastoje od više stočića različitih visina uglavnom se mogu sklapati uvlačenjem nižih komponenti ispod viših, tako da štede prostor kada nisu u upotrebi.

Set od dva klub stočića Tetris N inspirisan je legendarnom video igricom i podrazumeva nekoliko nezavisnih metalnih komponenti minimalističkog dizajna koje se mogu sklapati na više načina. 

Za izradu seta neobičnih klub stočića Bee italijanski dizajneri okrenuli su se prirodi kao najvećoj umetnici i kreirali set stočića koji se slažu poput ćelija pčelinjeg saća.

Pogledajte više o klub stolu Bee

Neobični klub stolovi koji će Vam omogućiti da iskažete svoju ličnost i oslobodite kreativnost u uređenju enterijera čekaju Vas u salonima ekskluzivnog italijanskog nameštaja Ivex Mobili u Beogradu i Novom Sadu.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.