You are currently viewing Moderne dnevne sobe – Ideje za uredjenje

Moderne dnevne sobe – Ideje za uredjenje

Uređenje dnevne sobe jedna je od najvažnijih odluka prilikom preuređivanja doma, jer je to prostorija gde se provodi najviše vremena. Pored toga što mora biti funkcionalna i udobna, dnevna soba treba da bude i izvor estetskog užitka.

Prilikom uređivanja, sve više ljudi odlučuje se za moderan, pročišćen stil. Dnevni boravak uređen u modernom stilu svakako je odlična ideja, jer odaje utisak savremenosti i prefinjenog ukusa, ali i olakšava održavanje i vizuelno proširuje prostor. Pored toga, minimalističko uređenje bez nepotrebnih stvari daje osećaj rasterećenosti i slobode.

Evo ključnih komada od kojih treba krenuti kada kupujete moderan nameštaj za dnevnu sobu, kao i dodatnih saveta za upotpunjavanje savremenog enterijera.

Moderne garniture

Koncept moderne italijanske dnevne sobe odlikuje kombinovanje nekoliko masivnih komada nameštaja istih ili sličnih boja, u kombinaciji različitih materijala i tekstura, pa su tako sjajna kombinacija za moderan enterijer svetla koža i metali visokog sjaja.

Odabir ugaone garniture jedna je od najvažnijih odluka prilikom uređivanja dnevnog boravka. Ovaj komad nameštaja mora da bude čvrst, kvalitetan, udoban, ali i lep, jer predstavlja centar dnevnog boravka i ostatak nameštaja trebalo bi da se bira u odnosu na garnituru, te se može reći da garnitura diktira stil celokupnog prostora.

Moderne garniture ekskluzivnih italijanskih proizvođača dolaze u raznim oblicima, bojama i teksturama, ali sve ih krasi vrhunski dizajn. Bela boja oduvek je jedna od okosnica modernog pristupa uređenju enterijera, pa su ugaone garniture poput italijanskog modela Philipp u beloj koži ili štofu odlična polazna tačka.

Na fotografiji: Italijanska garnitura Hab

Fotelje

Ukoliko imate dovoljno prostora da pored ugaone garniture u svoj dnevni boravak ubacite i jednu ili dve fotelje, one ne moraju nužno biti iz iste kolekcije kao garnitura, već možete odabrati moderne fotelje sličnog dizajna, ali, na primer, u drugoj boji ili teksturi. Ovo će dati jedinstven pečat prostoru i osvežiti ga.

Ono što je važno jeste odlučiti se između oštrih linija i onih zaobljenih, pa uz garnituru oštrih ivica bolje ide fotelja istog ili sličnog dizajna, dok se uz garnituru sa mekšim linijama dobro uklapaju i one zaobljene, poput italijanske fotelje Pandora.

Na fotografiji: Moderna fotelja Loris

Klub sto

Najvažniji manji komad nameštaja u dnevnom boravku svakako je klub sto. Kao centar kutka za sedenje i odmaranje, klub sto mora da bude savršeno praktičan, ali i da privlači pažnju svojim dizajnom. Moderni klub stolovi italijanskih proizvođača upotpuniće dnevni boravak.

Prilikom odabira klub stočića za modernu dnevnu sobu, obratite pažnju na materijal od kog je izrađen. Ukoliko garnitura i fotelje koje ste odabrali imaju elemente izrađene od metala, odaberite metalni klub sto. Uz svetle materijale dobro se kombinuju stočići sa staklenom pločom, a modeli poput italijanskog klub stola Traslo predstavljaju minimalističko, funkcionalno rešenje za manji prostor.

Na fotografiji: Italijanski klub sto Zed

TV komode i zidne kompozicije

Svakoj dnevnoj sobi neophodna je odgovarajuća komoda za televizor, a uz dodatak zidne kompozicije, svaki delić prostorije biće iskorišćen, kako za skladištenje i odlaganje stvari, tako i za dekorisanje.

Međutim, važno je pažljivo izmeriti i isplanirati prostor prilikom odabira zidnih kompozicija, kako bi se ispoštovao princip minimalizma i održao moderan stil. Ukoliko u dnevnom boravku imate više od tri ili četiri velika komada nameštaja, odaberite suptilniju kompoziciju manjih dimezija.

Moderne TV komode i zidne kompozicije italijanskih proizvođača izrađene od kvalitetnih materijala predstavljaju funkcionalno rešenje koje se pritom odlikuje vrhunskim stilom. Kompozicije poput italijanskog modela komode Exential T08 koriste prostor na najbolji mogući način.

Frontovi elemenata zidnih kompozicija prilika su za igru teksturama, pa se možete odlučiti za sjajnu belinu, ili za kvalitetno obrađeno drvo u modernim, pepeljastim nijansama.

Zidovi i prozori za moderan ambijent

Ne treba zaboraviti da enterijer ne čini samo nameštaj, već i zidovi, stolarija, osvetljenje, kao i odlike samog prostora. U poslednjih nekoliko godina, trend dekorisanja u neutralnim tonovima veoma je zastupljen, a u moderne dnevne sobe često se postavljaju veliki prozori koji puštaju mnogo prirodne svetlosti.

Prozračnost je jedna od glavnih odlika modernog prostora, pa se tako zidovi često kreče u belo, bež, ili slične svetle nijanse, dok je moguće poigrati se teksturama i prekriti jedan od zidova dekorativnim ciglama ili kamenom. Ovo će prostoru dati još jednu dimenziju i jedinstvenu kombinaciju savremenosti i rustike.

Japandi: popularni stil u uređenju enterijera

Na fotografiji: Moderna garnitura Emerald

Zavese i tepisi

Za kraj, treba spomenuti i asesoare koji upotpunjuju prostor. U moderant ambijent najbolje se uklapaju svetle zavese od prozračnih materijala, kao i beli italijanski tepisi od najfinije vune kao što je italijanski tepih Tasman. S druge strane, možete iskoristiti tekstilne elemente da unesete dezen u dnevni boravak, ali obratite pažnju na uklapanje boja. Crveni tonovi dobro se kombinuju i sa svetlim i sa tamnim modernim nameštajem.

S druge strane, ukoliko želite da ispratite minimalistički princip do kraja, možete u potpunosti da preskočite kupovinu tepiha, što će dodatno olakšati održavanje prostora.

Ukoliko Vam je potreban moderan nameštaj Beograd i Novi Sad prave su destinacije za kupovinu vrhunskih komada vodećih italijanskih proizvođača. Posetite nas u salonima nameštaja Ivex Mobili i pronađite sve što Vam treba za modernu dnevnu sobu.

Na fotografiji: Moderan tepih Syon

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.