You are currently viewing Kako dizajnirati vanvremensku kuhinju

Kako dizajnirati vanvremensku kuhinju

Kako dizajnirati vanvremensku kuhinju je pitanje koje zahteva pažljivu pripremu, ukoliko želimo da uklopimo savršen dizajn sa funkcionalnošću. Pri dizajniranju vanvremenske kuhinje veoma je bitno da pođete od svojih trenutnih, ali i od budućih potreba, kako bi vam ova prostorija što duže odgovarala. U nastavku teksta daćemo vam nekoliko praktičnih saveta koji vam mogu pomoći u odgovoru na pitanje kako dizajnirati vanvremensku kuhinju.
kako dizajnirati vanvremensku kuhinju

Pravilno iskoristite prostor

Kako dizajnirati vanvremensku kuhinju je važno pitanje za sve one koji ne vole česte promene životnog okruženja kao i stalna ulaganja. Pre svega, trebalo bi da vodite računa o prostoru. Svaka kuhinja treba da ima dovoljno slobodnog prostora u kome se možete opušteno kretati, bez straha da ćete nešto oboriti ili se opeći. Prema tome, prvi korak u odgovoru na pitanje kako dizajnirati vanvremensku kuhinju je da bez obzira kolika je veličina vaše kuhinje obezbedite pravilan raspored između sudopere, frižidera i šporeta.

Čak i ako je vaša kuhinja mala, dodavanjem samo neophodnih i funkcionalnih komada nameštaja možete značajno uštedeti prostor.

Prilikom dizajniranja kuhinje bitno je da imate dovoljno prostora za odlaganje, koji je tako osmišljen da omogućava laku dostupnost svim potrebnim posudama i kuhinjskom priboru. U zavisnosti od veličine prostora, možete birati otvorene ili zatvorene delove. Obezbedite lak pristup malim kuhinjskim aparatima, šerpama i drugom posuđu koje vam je potrebno tokom pripreme obroka. Svakako, najvažnije je da na vreme razmislite o rasporedu, tako da vam sve bude na dohvat ruke.

Birajte vanvremenski nameštaj

Kada dizajnirate vanvremensku kuhinju važno da je birate kvalitetan nameštaj koji garantuje dugotrajnost. Materijali kao što su puno drvo, mermer ili kamen će doprineti potrebnoj dugotrajnosti i visokoj estetskoj vrednosti vaše kuhinje.

Imajte na umu da je kuhinja mesto koje je najizloženije površinskim oštećenjima nameštaja, poput ogrebotina, fleka i slično. Praktičan, kvalitetan i proveren nameštaj značajno će uštedeti vaš novac, ali će i smanjiti potrebu za čestim promenama čime vam se dodatno štedi vreme. Često je trpezarija sastavni deo kuhinje, što podrazumeva dodatna ulaganja i pripremu. U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor italijanskih trpezarijskih stolova, stolica, komoda i drugog nameštaja inovativnog dizajna i kvalitetnih materijala.

Trpezarijski sto Aris sa ekstenzijom od bukovog drveta i staklenom pločom, ne samo da garantuje dugotrajnost i lakoću održavanja, već će svojim luksuznim izgledom privući pažnju svakog ko uđe u vašu prostoriju.

Više o kuhinji Twenty saznajte klikom na dugme. 

Vodite računa o osvetljenju

Kuhinja je mesto koje zahteva dovoljno svetlosti. Prirodno svetlo je svakako najbolji izvor koji obezbeđuje prozračnost i daje poseban efekat vašoj kuhinji, reflektujuće površine dodatno otvaraju prostor što se može postići kamenim radnim pločama ili frontovima sjajnih završnih obrada.

Naravno, kada je reč o veštačkom osvetljenju trebalo bi obezbediti dobro osvetljenje naročito iznad radnih površina kako bi se olakšala priprema obroka. Kombinacija LED rasvete i razne dekorativne rasvete, poput lustera iznad pulta, daju mogućnost igre sa svetlom u zavisnosti od vaših potreba. Bilo da vam je potrebno jako svetlo prilikom pripremanja obroka ili prigušeno dok uživate u večeri, željena atmosfera može da se dobije pravom kombinacijom.

Boje koje obezbeđuju dugotrajnost

Pored toga što se često zanamaruje značaj boja u kuhinji one imaju posebnu ulogu. Poznato je da pravilan izbor boja doprinosi estetici enterijera. Međutim, prilikom dizajniranja vanvremenske kuhinje boje imaju i praktičan značaj.

Tamnijim bojama radnih površina možemo prikriti fleke i ogrebotine i tako osigurati dugotrajnost naše kuhinje. Ukoliko vam više odgovaraju svetlije nijanse, kombinacije neutralnih boja i boja koje daju dobar kontrast, pored toga što su praktične deluju efektno, te će vaša kuhinja bez obzira koliko je stara, uvek izgledati moderno.

kako dizajnirati vanvremensku kuhinju

Efektne i funkcionalne zidne obloge

Izbor zidnih obloga je veoma važan prilikom dizajniranja vanvremenske kuhinje. Bilo da se odlučite za klasične keramičke, mozaik ili male pločice, zasigurno nećete pogrešiti, jer zidne obloge značajno štede vreme i novac, lake su za održavanje, pa će vaša kuhinja stalno izgledati čisto i sveže. Pored toga, pažljivim uklapanjem zidnih obloga sa ostatkom prostorije dobićete modernu kuhinju luksuznog dizajna.

Kako dizajnirati vanvremensku kuhinju – jednostavnost i minimalizam

Kuhinja je prostorija koja zahteva najviše ulaganja, ne samo finansijskog, već i vremenskog kada je u pitanju priprema obroka, odlaganje, čišćenje i slično. Najfunkcionalnijim dizajnom se postiže cilj uštede vremena i novca, čime ova prostorija uvek izgleda besprekorno. Prilikom dizajniranja vanvremenske kuhinje najbitnije je da pođete od vaših potreba, no svakako, da ispoštujete princip praktičnosti i dobar dizajn. Zato u odgovoru na pitanje kako dizajnirati vanvremensku kuhinju birajte jednostavnost i minimalizam, i nećete pogrešiti.

Ukoliko i dalje niste sigurni kako da dizajnirate kuhinju koja istovremeno ostavlja bez daha i odoleva zubu vremena, kontaktirajte nas i naši dizajneri će pronaći savršen balans između vaših potreba i savremenih trendova.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.