You are currently viewing Moderne ugaone garniture

Moderne ugaone garniture

Ugaona garnitura svakako je najkrupniji komad nameštaja u dnevnoj sobi. To je centralni komad koji umnogome diktira izgled ostatka enterijera, te je veoma važno izabrati model koji će na najbolji način da iskazuje ličnost ukućana, ali i da odgovara njihovoj definiciji komfora.

U salonima nameštaja Ivex Mobili dostupne su moderne ugaone garniture u širokom izboru stilova, od klasičnijih, do ultra modernih komada koji će svakako privući pažnju.

Evo kratkog vodiča kroz različite stilove garnitura koji će Vam pomoći da izaberete pravi model za svoju dnevnu sobu, bilo da uređujete prostor od nule, ili ga osvežavate novim komadom.

Za početak…

Udobnost je ipak najvažnija 

Prilikom odabira nameštaja za sedenje, izgled jeste važan, ali Vaš izbor prvenstveno treba da bude vođen komforom. Svako od nas ima svoju definiciju komfora, pa tako nekome više odgovaraju tvrđi jastuci sedalnog dela, neko voli visoki naslon a neko ne, a treba razmišljati i o relaks mehanizmu kao dodatku za poseban nivo komfora.

Premerite i isplanirajte prostor

U savremenom domu, potrebno je iskoristiti svaki kvadrat prostora na najbolji način. Moderne ugaone garniture dostupne u salonima Ivex Mobili modularnog su tipa, te imate priliku da sami birate konfiguraciju i dimenzije, kao i slobodu da prilagodite garnituru svom prostoru. Razmislite o orijentaciji ugla garniture i premerite koje dimenzije se najbolje uklapaju. Tako ćete dobiti jasnu sliku koliko mesta za sedenje želite da ima Vaša garnitura.

Mehanizam za spavanje – da ili ne?

Većina modela ugaonih garnitura imaju mogućnost ugradnje mehanizma za spavanje. Kvalitetne konstrukcije, udobni dušeci i jednostavan postupak razvlačenja i sklapanja čine mehanizme za spavanje dobrim izborom i za često, pa čak i svakodnevno spavanje, a ukoliko Vam često dolaze gosti, onda je ovaj dodatak svakako pametna investicija.

Različiti stilovi moderne ugaone garniture

Kada ste odlučili kakve tehničke specifikacije želite od svoje moderne ugaone garniture, sledi teži deo – odlučiti se za model koji svojim stilom savršeno odgovara Vašem ukusu. Evo najpopularnijih stilskih kategorija:

Klasične moderne ugaone garniture

Kupovina garniture nije mala investicija i važno je odabrati komad za koji ste sigurni da će Vam se sviđati i za nekoliko godina. Zbog toga je najsigurnija varijanta odlučiti se za neku od klasičnijih, a ipak modernih garnitura koje odlikuje vanvremenski stil i za koje možete biti sigurni da nikada neće izaći iz mode.

Ova kategorija modernih garnitura najpogodnija je ukoliko postojeći enterijer osežavate novom garniturom, jer će se ovi versatilni modeli lako ukopiti u Vaš enterijer.

Najatraktivnije modele klasičnijeg dizajna odlikuju pročišćene, a umekšane linije koje odišu utiskom luksuznog komfora. Toj definiciji najbolje odgovara model Agora, čiji su meki jastuci sa kvalitetnom ispunom suptilno dekorisani detaljima od metala visokog sjaja.

Garnitura Infinity R ostavlja sličan utisak sa svojim zaobljenim jastucima i mekim rukonaslonima, uz dodatak elegantnih, tankih nogica. S druge strane, model Ground odiše stabilnošću i masivnošću koje garantuju dugovečnost.

Pogledajte više o garnituri Ground

Ultra moderne ugaone garniture

S druge strane, podjednako neodoljive mogu biti i ultra moderne ugaone garniture dizajnirane prateći najnovije svetske trendove. Garniture posebno pročišćenih, oštrih linija odličan su izbor za minimalistički enterijer, sveden na nekoliko komada vrhunskog kvaliteta, gde će upečatljivi dizajn ugaone garniture zaista doći do izražaja. 

Savremena definicija ultra modernog nameštaja najbolje se može iskazati kao jednostavno a jedinstveno. Upravo tako možemo opisati modele Modena i Mood, koji koriste konstrukciju kao ukras. Presvučeni glatkom kožom visokog sjaja, ove dve moderne garniture ostavljaju jedinstveni utisak luksuza koji ide u korak sa vremenom.

Mogućnost personalizacije odabirom štofa ili kože za presvlačenje od moderne garniture Panarea može načiniti unikatan komad. Ukoliko se odlučite za dve različite boje štofa, postići ćete poseban utisak futurizma.

Detaljniji opis modela Panarea možete pronaći u ovom tekstu.

Pogledajte više o garnituri Modena

Neobične moderne ugaone garniture

Za istinski jedinstven enterijer, dostupne su i neobične moderne ugaone garniture čiji dizajn zaista privlači pažnju. Kombinujući neočekivane oblike i maštovita stilska rešenja, nastale su zaista upečatljive garniture.

Garnituru Porter krasi jedinstveni naslon za glavu inovativnog dizajna, koji se savija i izgleda kao najudobnije jastuče. Kombinacija mekih jastuka i stabilne baze koja se može izraditi u drugoj boji stvara utisak slojevitosti.

Tu je i model Prive koji se savršeno uklapa i u eklektičan, savremeni enterijer. Ovaj model odlikuje se revolucionarnim sistemom pomerljivih naslona za leđa i ruke, te pruža mogućnost prilagođavanja različitim položajima sedenja.

Detaljniji opis modela Prive možete pronaći u ovom tekstu.

Pogledajte više o garnituri Porter

Za kraj...

Prilikom odabira ugaone garniture, imajte na umu mogućnost personalizacije kroz izbor kože ili štofa. Na taj način, bilo koja garnitura može se prilagoditi Vašem postojećem nameštaju. 

Modele iz teksta, ali i mnoge druge moderne garniture koje odlikuju savršeni dizajn ali i vrhunski kvalitet možete pronaći u salonima nameštaja Ivex Mobili u Novom Sadu i Beogradu. Posetite nas i izaberite idealnu ugaonu garnituru za svoj enterijer.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.