You are currently viewing Udobne a moderne fotelje za luksuzni komfor

Udobne a moderne fotelje za luksuzni komfor

Dnevni boravak predstavlja centar svakog doma, kao prostor u kom provodimo najviše vremena, te je prirodno da težimo da ga uredimo tako da nam pričinjava estetski užitak, ali ne na štetu komfora.

Nezaobilazan komad nameštaja u dnevnoj sobi svakako je fotelja, koja se često bira kao statement komad, dakle, često je biramo po izgledu, a ne po udobnosti. Srećom, proizvođači nameštaja dostupog u salonima Ivex Mobili prepoznaju udobnost kao imperativ, te moderno sada podrazumeva i udobno.

Predstavljamo Vam različite stilske pravce u kojima moćete poći prilikom odabira moderne fotelje.

Geometrijski dizajn

Očigledan izbor prilikom kreiranja savremenog enterijera jesu komadi geometrijskog dizajna, oštrih silueta i pročišćenih linija. Baš zbog tih odrednica česta je predrasuda kako nameštaj inspirisan geometrijskim oblicima ne može biti udoban, a moderne fotelje iz našeg asortimana tu su da dokažu suprotno.

Konstrukcije fotelja vodećih proizvođača nameštaja dostupnih u salonima Ivex Mobili izrađuju se po posebnim proračunima koji obezbeđuju pravilan položaj sedenja koji čuva naše zdravlje i pruža potporu na pravim mestima. Ali bez brige – udobnost time nije narušena, naprotiv!

Iako naigled oštri, jastuci na modelima Hendrics ili Venere Lounge imaju posebnu ispunu koja se prilagođava obliku tela, ali zadržava čvrstinu. Model Amy svojim pametnim dizajnom nudi novu definiciju udobnosti – ovaj model pruža mogućnost podešavanja naslona za glavu, a može imati i okretnu bazu.

Pogledajte više o fotelji Hendrics

Organske forme

S druge strane, organske forme sa prepoznatljivim zaobljenim linijama i fluidnim dizajnom podjednako se dobro uklapaju u savremeni enterijer. Često masivnije i većih dimenzija, moderne fotelje inspirisane oblicima iz prirode kreiraju utisak utočišta za odmor i poseduju svojevrstan šarm.

Samim svojim izgledom zaobljene linije modela Lacoon ili Ricciolo asociraju na komfor i pozivaju na relaksaciju. Meki jastuci ispunjeni perjem pružiće Vam iskustvo luksuznog komfora. Pročišćeni dizajn pruža mogućnost igre sa koloritom, pa moderne fotelje zaobljenih ivica odlično izgledaju presvučene štofom ili kožom jarkih boja koje će osvežiti prostor.

Bilo da se odlučite za moderne fotelje oštrih ili zaobljenih linija, preporučljivo je ostati dosledan i ispratiti taj izbor i kod ostalih komada nameštaja.

Pogledajte više o fotelji Ricciolo

Industrijski stil

Sve popularniji stil u uređenju enterijera jeste takozvani industrial, iliti estetika inspirisana urbanim prostorima koju odlikuju čvrsti materijali, neutralni tonovi i utisak namerne „nedovršenosti” koja se postiže sirovim teksturama.

Fotelje koje se uklapaju u industrijski stil imaju kompaktan dizajn, često su niže, njihove konstrukcije su ogoljene i izrađene od bojenog metala, a tapaciraju se teksturisanim materijalima poput grubljeg štofa ili kože u zagasitim bojama.

U industrijski enterijer savršeno se uklapaju moderne fotelje Agora, Greg, ili neodoljiva Berenge dekorisana krupnim štepovima.

Pogledajte više o fotelji Greg

Kozmopolitski Art Deco

Poseban utisak luksuza pružaju moderne fotelje savremenog dizajna sa prizvukom art deco stila. Ovakav nameštaj odlično se uklapa u moderan dom, a odlikuju ga kombinacija suptilnih geomerijskih ili organskih oblika i luksuznih materijala – elementi od drveta i kvalitetna koža.

Pročišćene linije dopuštaju materijalima da dođu do izražaja i zasijaju. Moderne fotelje poput modela Bruno i Tiffany odlikuju kompaktnost i sklad suptilno dekorisan detaljima koji privlače pažnju. Fotelja Kara predstavlja nešto masivniji komad koji poziva na relaksaciju svojim debelim jastucima i blago nabranom kožom koja pojačava efekat udobnosti.

Pogledajte više o fotelji Kara

Tabure ili relaks mehanizam kao pojačivač komfora

Mnoge moderne fotelje dostupne u salonima nameštaja Ivex Mobili dolaze sa opcijom dodatnog elementa koji pruža dodatni komfor. 

Neki od modela poput moderne fotelje Daya ili Kara mogu se nabaviti sa tabureom istog dizajna, koji omogućava da se u momentima odmora ispružimo i potpuno opustimo, a po potrebi može se pomerati i služiti kao dodatno mesto za sedenje prilikom primanja gostiju i porodičnih okupljanja. Osim što pojačava udobost, tabure kompatibilan sa foteljom predstavlja dodatni estetski momenat i zaokružuje enterijer.

S druge strane, neke moderne fotelje iz naše ponude dolaze sa opcijom ugradnje relaks mehanizma koji se po potrebi veoma jednostavno aktivira i sklapa. Ova opcija odličan je izbor za savremene domove gde je potrebno iskoristiti prostor na najbolji način – kada nam nije potreban, relaks mehanizam se sklapa i na taj način štedi prostor. Neki od modela koji pružaju opciju integrisanja relaks mehanizma su fotelje Elisir, Beverly, ali i druge moderne fotelje iz naše ponude.

Pogledajte više o fotelji sa relaks mehanizmom Elisir

Za kraj

Savremene tendencije u uređenju enterijera pružaju mnogo više slobode od nekadašnjih, rigidnih pravila, pa je tako sada sasvim prihvatljivo, čak i poželjno, kombinovati nameštaj za sedenje iz različitih kolekcija.

Umesto da izaberete trosed, dvosed i fotelju istog dizajna, odlučite se za stilsku igru i posmatrajte fotelju kao zaseban komad koji ne mora biti istovetnog dizajna, niti presvučen istim štofom ili kožom kao garnitura. Ipak, treba odbratiti pažnju na to da komadi budu kompatibilni kako nijedan ne bi narušavao dnevnu sobu kao stilsku celinu.

U salonima nameštaja Ivex Mobili u Novom Sadu i Beogradu čekaju Vas moderne fotelje u raznim stilovima. Izaberite svoju definiciju luksuznog komfora i upotpunite svoju dnevnu sobu komadima vrhunskog dizajna.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.