You are currently viewing Ideje za prolećno renoviranje stana

Ideje za prolećno renoviranje stana

Proleće je na pragu, pa je idealan trenutak da ga pustimo da uđe i u naše domove. Prva pomisao na kraj marta su svežina, mirisi, buđenje prirode, ali i raspoloženja. Vreme je da spakujemo tešku garderobu i da se preobučemo u cvetne i lagane materijale. Sve ovo trebalo bi da prenesete i u prostor u kom živite kako bi se unutra osećali prijatno i raspoloženo. Bilo da želite samo da osvežite svoj životni prostor ili da ga u potpunosti renovirate, proleće je idealno vreme za to. Niste sigurni kako? Evo nekoliko ideja za prolećno renoviranje stana. 

Zidovi u pastelnim bojama

Prolećno renoviranje stana počnite krečenjem. Niko ne voli nered koji farbanje zidova nosi, ali nove boje zidova uneće osećaj svežine i energije u vaš dom. Izaberite svetle, neutralne ili pastelne tonove koji će vaš prostor učiniti nežnim, svetlim i prijatnim. Ako ipak niste raspoloženi za krečenje, možete iskoristiti brža rešenja poput tapeta u nežnim prolećnim bojama. 

Moderni komadi nameštaja od prirodnih materijala

Prolećno renoviranje stana možete upotpuniti i novim komadima nameštaja. Koncept otvorenih polica koje možete ispuniti detaljima i knjigama, definitivno su must have ove sezone. Preporučujemo vam da bez obzira za koji komad nameštaja da se odlučite, birate prirodne materijale. Pored toga što su izuzetno kvalitetni i atraktivni, unošenjem nameštaja od prirodnih materijala u svoj dom, imaćete osećaj kao da je proleće zaista ušlo u vaš dom.

Sa druge strane nameštaj od prirodnih materijala je klasik koji će učiniti da vaš dom uvek izgleda trendy i elegantno.  Takođe, kada imate takve komade nameštaja, neće biti potrebno da ih stalno menjate jer se jednostavnom promenom aksesoara i dekoracije vrlo lako možete menjati izgled svog doma, tako da uvek izgleda luksuzno i stilizovano. 

Proleće asocira na udobne ljuljaške ili fotelje zanimljivih dekorativnih materijala, na kojima se možete opustiti obasjani prolećnim suncem.

 Iz naše ponude izdvajamo italijansku fotelju Woa, koja pored atraktivnog dizajna u obliku školjke i visokom naslonu garantuje istinski komfor.

Italijanska fotelja Woa savršeno će naglasiti duh proleća u vašoj dnevnoj sobi. 

Sklonite zavese i pustite sunce da obasja vaš dom

Dan traje duže, pa će od proleća vaš dom biti okupan prirodnom svetlošću koja povoljno utiče na raspoloženje i emocije. Zbog toga veliku pažnju treba da posvetite osvetljenju, kako prirodnom, tako i veštačkom. Zamenite teške i tamne zavese, laganim, prozračnim materijalima kako bi prostorija upila što više svetlosti. Dodajte podne i zidne lampe modernog dizajna, koje će naglasiti vaš stil i osgurati dovoljno svetlosti u svakom trenutku.

 

Proleće u duhu nordijskog minimalizma

Iako može delovati čudno što se stil koji potiče iz severnih zemlja povezuje sa prolećem, renoviranje stana u ovom dizajnu i te kako ima smisla. Naime, ovaj dizajnerski pokret mnogi biraju za prolećno renoviranje stana jer ga odlikuje dinamična funkcionalnost, čiste, izoštrene linije i jednostavna elegancija. Ovaj stil se kreće od klasično bele i prirodne unutrašnjosti do nordijskog dekora sa svetlim i raznobojnim motivima. Neutralna i jednostavna baza ovog stila, pruža vam mogućnost da se igrate teksturama i prolećnim motivima, a da vaš prostor ne izgleda napadno i pretrpano. Nordijski minimalizam idealna je podloga za sve ono što proleće donosi u vaš dom.

Ideje za prolećno renoviranje stana: zeleno, volim te zeleno

Svi znamo da je cveće prvi vesnik proleća. Pa ako volite biljke, proleće je pravo vreme da svoj dom oplemenite zelenilom. Upotpunite svoje prozore jednostavnim saksijskim cvećem i napravite svoj mali prolećni raj. Što je vaš prostor jednostavniji, moć biljaka biće izraženija. Pored velikih zelenih biljaka, svoj dom možete dekorisati vazama sa svežim cvećem koje će oživeti prostor dajući mu notu spokoja i prijatnosti. Bez obzira za koju vrstu sobnih biljaka da se odlučite, ovo je siguran način da unesete dašak prirode u svoj dom.

Nadamo se da ćete primeniti vaše savete i da se radujete proleću jednako kao mi.

Ukoliko i dalje niste sigurni kako da unesete proleće u svoj životni prostor kontaktirajte nas i naši dizajneri enterijera će vam rado pomoći.

Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.