You are currently viewing Moderne stolice za trpezariju – najatraktivniji modeli klasičnih i barskih stolica

Moderne stolice za trpezariju – najatraktivniji modeli klasičnih i barskih stolica

Iako je trpezarija pre svega funkcionalan prostor, to ne znači da ne može da izgleda atraktivno. Dizajneri nameštaja uspešno kombinuju privlačan, interesantan dizajn sa funkcijama trpezarijskog nameštaja i stvaraju istinski efektne komade.

Kako je italijanski stil neprevaziđena inspiracija, u salonima nameštaja Room by Ivex u Beogradu i Ivex Mobili u Novom Sadu možete pronaći moderne stolice za trpezariju dizajnirane po svim standardima i trendovima italijanskog dizajna, što domaćih brendova, što italijanskih.

Evo nekoliko najatraktivnijih modela trpezarijskih i barskih stolica koje će učiniti Vašu trpezariju savršeno stilizovanom.

Moderne trpezarijske stolice

Moderan stil prisutan je u većini enterijera danas, te i trpezarijske stolice prate taj estetski pravac. U uređenju enterijera odavno više nije trend kupovati trpezarijske stolice i sto u setu, već kupci kombinuju zasebne komade koji odgovaraju njihovom ukusu. Ipak, uglavnom se prvo odlučujemo za sto, pa stolice biramo u odnosu na njega.

Evo nekoliko lako uklopljivih modela modernih stolica za trpezariju, a celokupnu ponudu možete pogledati ovde.

Bilbao

Elegantna a impozantna, stolica Bilbao ima jedinstven dizajn koji predstavlja fuziju klasičnih elemenata i savremenog stila. Tapacirano sedište i naslon dekorisan retro ukrasnim štepovima postavljeni su na jedinstvenu bazu od bojenog metala. Noge su postavljene u interesantnu centralnu konfiguraciju koja unosi dozu neočekivanog u dizajn. Dostupno i kao barska stolica.

bilbao stolica trpezarijska

Pogledajte stolicu Bilbao

Meg

Kod modela Meg nema ničega klasičnog – ovo je ultra moderna stolica za trpezariju dizajnirana u skladu sa principom dekonstrukcije geometrijskih oblika. Ova stolica dolazi sa nekoliko varijanti baze, od kojih je svaka vrlo upečatljiva. Udobno sedište može biti postavljeno na konstrukciju od tankih metalnih cevi, ili na drvene noge četvrtastog ili zaobljenog dizajna inspirisanog retro hoklicama.

meg trpezarijske stolice

Pogledajte stolicu Meg

Drop

Stolica Drop dizajnirana je tako da odaje utisak maksimalnog komfora – i upravo to i pruža. Naslon i sedište ove stolice debelo su tapacirani, te je sedenje na ovoj stolici čak i duži vremenski period i više nego ugodno iskustvo, što ponekad nije slučaj kod modernih stolica za trpezariju. Ergonomski dizajn pruža savršenu potporu u položaju sedenja, a noge postavljene pod uglom unose dozu dinamičnosti.

drop stolica za trpezariju

Pogledajte stolicu Drop

Queen

Model Queen takođe pruža kraljevski komfor. Visoki naslon koji podseća na tron dekorisan je elegantnim naborima koji evociraju najluksuznije tkanine, a ostatak dizajna može se personalizovati. Naime, model može biti sa rukonaslonima ili bez njih, a za noge možete birati kvalitetno prirodno drvo, ili bojeni metal. Za koje god opcije da se odlučite, rezultat su masivne moderne stolice za trpezariju koje se odlično uklapaju u luksuzni enterijer. Dostupno i kao barska stolica.

queen stolica ivex

Pogledajte stolicu Queen

Mivida

Trpezarijska stolica Mivida dizajnirana je u stilu fotelje, sa masivnim sedištem i, po želji, rukonaslonima. Linije ovog modela blago su zaobljene, a noge su izrađene od drveta sa prirodnim šarama. Celokupni dizajn odaje utisak organskih oblika i izgleda nesvakidašnje elegantno. Model Mivida odlična je dopuna stolovima sa kružnom pločom. Ovaj model dolazi i u formi barske stolice.

mivida stolica

Pogledajte stolicu Mivida

Sorrento

U sličnom maniru dizajnirana je i stolica Sorrento, koja kombinuje kružni naslon i opcione zakrivljene rukonaslone. Sedište jedinstvenog izgleda postavljeno je na zaobljene noge od drveta, ili na metalnu konstrukciju koja se savršeno uklapa u trpezarije u industrial stilu.

sorrento Moderne stolice za trpezariju

Pogledajte stolicu Sorrento

Moderne barske stolice za trpezariju

S druge strane, sve više ljudi se odlučuje za šank sa barskim stolicama umesto trpezarijskog stola sa stolicama, ili kao dodatak klasičnoj trpezarijskoj kompoziciji. Ukoliko imate i jedno i drugo, preporuka je da stolice i za stolom i za šankom budu iz iste kolekcije, ili da su barem sličnog dizajna i tapacirane istom kožom ili štofom.

Ukoliko ste u potrazi za barskim stolicama, evo nekoliko neodoljivih modela, a celokupnu ponudu pogledajte ovde.

Rondo

Model Rondo prkosi ideji da barske stolice nisu udobne. Naprotiv, ova stolica ima zaobljeni naslon tapaciran iznutra koji pruža savršeni komfor. Tanke, elegantne noge čine ovu stolicu kompaktnom i laganom, savršenom za moderan enterijer.

rondo barska stolica

Pogledajte barsku stolicu Rondo

Onix

Barska stolica Onix ostavlja utisak modernog luksuza u najboljem smislu. Zlatno obojena metalna konstrukcija savršeno ističe lepotu štofa, a najbolje se kombinuje sa tekstilom u bojama dragulja i teksturom pliša. Celokupni dizajn savršeno se uklapa u enterijere ispunjene toplim koloritom koji će pak dozvoliti stolici Onix da dođe do izražaja. Ovaj model dolazi i kao klasična trpezarijska stolica.

onix barska stolica

Pogledajte barsku stolicu Onix

Ciao

Model barske stolice Ciao dolazi sa sedištem vizuelno uzdignutim od konstrukcije, što daje dozu suptilne savremenosti. Ergonomski dizajnirano sedište ima zaobljene linije, kao i baza izrađena u kombinaciji drveta i metala visokog sjaja za poseban dizajnerski efekat. Dostupno i u varijanti klasične trpezarijske stolice.

ciao barska stolica

Pogledajte barsku stolicu Ciao

Clara

Barska stolica Clara evocira na najekskluzivnije svetske barove, sa svojim luksuzno tapaciranim naslonom i elegantnim linijama. Ovaj model kombinuje dekorativne štepove na najbolji način, dajući dizajnu teksturu. Metalna konstrukcija osavremenjuje dizajn i čini ga savršenim za moderne enterijere.

clara barska stolica

Pogledajte barsku stolicu Clara

Polo

Model Polo dizajniran je po principu minimalizma. Tanke noge kombinovane sa kompaktnim sedištem i naslonom čine ovaj model savršenim za urbani enterijer gde je prostor potrebno iskoristiti na najbolji način, bez vizuelnog i fizičkog pretrpavanja. Ovaj model dolazi i u varijanti klasične trpezarijske stolice.

polo barska stolica

Pogledajte barsku stolicu Polo

Milano

Za kraj, tu je i barska stolica Milano koja zaista unosi duh Italije u svaki enterijer. Bilo da se odlučite za varijantu sa tapaciranim naslonom ili sa drvenim, ovaj model unosi određenu dozu boemskog šika, slažući nekoliko materijala i različitih tekstura u neodoljivu celinu. Model je dostupan i kao klasična trpezarijska stolica.

milano barska stolica

Pogledajte barsku stolicu Milano

Moderne stolice za trpezariju u Ivex-u

Prilikom kupovine nameštaja za sedenje, ipak je najbitniji subjektivni osećaj udobnosti, pa ako ste u potrazi za stolicama za Vašu trpezariju, posetite nas u salonima Room by Ivex u Beogradu i Ivex Mobili u Novom Sadu, isprobajte širok asortiman modela, i pronađite svoju definiciju komfora.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.