You are currently viewing Moderne barske stolice za urbani enterijer

Moderne barske stolice za urbani enterijer

Moderni stil u uređenju enterijera podrazumeva inkorporiranje praktičnih rešenja koja koriste prostor na najbolji način, a pritom izgledaju savršeno. Jedno od takvih rešenja je ugradnja šanka u kuhinjski ili trpezarijski prostor. Uparen uz moderne barske stolice, šank daje svakom kutku za ručavanje dozu urbanog stila, a činjenica da se uglavnom izrađuje po meri čini ga pogodnim za svaki savremeni dom.

Bez obzira na to da li već imate šank koji želite da osvežite novim stolicama, ili tek razmišljate o ugradnji, evo nekoliko saveta koji će Vam pomoći da napravite najbolji izbor za svoj dom i ukućane.

Kako odabrati savršene moderne barske stolice?

Popularan trend u uređenju je ugradnja nižeg šanka, a uz njega idu moderne barske stolice visine sedenja oko 65 cm koje nisu van domašaja najmlađih ukućana. One se izrađuju sa ili bez lift mehanizma za podešavanje visine sedenja i dolaze u raznim stilovima.

U salonima nameštaja Ivex Mobili dostupne su najrazličitije moderne barske stolice koje će osavremeniti prostor i ulepšati kutak u kom je ugrađen šank svojim savremenim dizajnom i vrhunskim materijalima. 

Prilikom odabira, važno je pažljivo razmisliti o stilu u kome je model dizajniran, i materijala koji će biti presvučeno sedište. Treba imati na umu da će barske stolice stajati u neposrednoj blizini kompozicije dnevnog boravka, pa bi tako materijali svih komada nameštaja trebalo da budu kompatibilni. 

Ukoliko se šank inkorporira u trpezariju pored trpezarijskog stola, najpogodnije rešenje je odabrati stolice iz iste kolekcije za oba kutka.

Naš izbor modela za svaki dom

Moderne barske stolice pružaju priliku za personalizaciju prostora kroz odabir drvenih ili metalnih nogu različitih boja i teksture, kao i različitih vrsta kvalitetnih štofova i koža različite obrade. Evo nekoliko preporuka koje Vam mogu pomoći u izboru:

Moderan, minimalistički stil

Jedan od najpopularnijih modela za savremeni enterijer je moderna barska stolica Polo, koja svojim tankim nogama i elegantnim sedištem savršeno upotpunjuje dom uređen u industrial stilu, ali i svaki minimalistički enterijer. Minimalizam je još jasnije ogleda u modelu Stoccolma inspirisanom funkcionalnošću i pročišćenim linijama skandinavskog stila uređenja.

Pogledajte više o stolici Polo

Osavremenjeni glamur

Moderne barske stolice presvučene kožom odišu savremenim luksuzom, a pritom su lagane i štede prostor. Model Kuga može se pohvaliti stilizovanim sedištem tapaciranim za poseban osećaj udobnosti i tokom dužeg sedenja. Barska stolica Bilbao je model koji izgleda veoma elegantno iz svakog ugla. Kada su stolice uvučene pod šank, njen naslon zaista dolazi do izražaja – štepana koža predstavlja vrhunac luksuza.

Pogledajte više o stolici Bilbao

Neobičan dizajn za unikatan enterijer

Svaki komad nameštaja koji birate za svoj dom je i prilika da izrazite svoju ličnost i kreativnost. Dizajneri nameštaja posebno se trude da u asortiman uvrste i modele neobičnog dizajna koji daju kupcima mogućnost da inkorporiraju istinski jedinstvene komade koji privlače pažnju. U slučaju barskih stolica, to su modeli Batik i Riga, koji će doneti atmosferu najluksuznijih svetskih barova pravo u Vaš dom.

Da li su moderne barske stolice udobne?

Šank i moderne barske stolice često se odbacuju i ne razmatraju kao mogući izbor zbog pogrešnog ubeđenja da su neudobne i da je sedenje na njima nezgodno, što uopšte nije slučaj.

Moderne barske stolice dizajniraju se tako da omogućavaju pravilno sedenje i obezbeđuju optimalnu potporu za leđa. Mnogi modeli imaju i dodatnu prečku na koju naslanjamo noge na bazi. Na taj način, moderne barske stolice pružaju nam zdrav položaj sedenja tokom ručavanja, koji prija našim leđima i ne otežava varenje, za razliku od navike da se zavalimo u masivnoj trpezarijskoj stolici i prekrstimo noge.

Definicija udobnosti razlikuje se od osobe do osobe, ali širok asortiman osigurava da svako može pronaći model koji mu savršeno odgovara. Sedišta dolaze u različitim oblicima i debljinama jastuka, a nasloni mogu biti različitih visina.

Zašto je šank sa modernim barskim stolicama sjajno rešenje?

U poslednjih nekoliko godina, niži šank je veoma popularan dodatak u savremenim domovima. 

Bilo da je u pitanju stan ili kuća, sve je popularniji takozvani open space koncept uređenja, koji podrazumeva spajanje kuhinje, trpezarije i dnevnog boravka u jedan veći prostor koji daje osećaj prostranosti i poziva na druženje.

U takvim prostorima, šank predstavlja savršen dodatak trpezarijskoj kompoziciji, a ukoliko je prostor manji, može i potpuno da zameni trpezarijski sto i stolice.

Pogledajte više o stolici Kuga

Za kraj, evo nekih od pogodnosti ugradnje šanka:

Šank štedi prostor

Šank se ugrađuje kao nastavak bočnog zida, uglavnom kao pregrada koja razdvaja kuhinjski deo od trpezarije ili dnevnog boravka. Njegova površina je uglavnom uska, a mnoge moderne barske stolice dizajnirane su tako da se mogu podvući ispod nje zajedno sa naslonom. Na taj način, prostor je maksimalno iskorišćen, što je svakako poželjno u manjim stanovima.

Šank je multifunkcionalna površina

Šank može potpuno da odmeni trpezarijski sto, ili da se koristi kao njegova alternativa za brzinske obroke. Ali osim toga, može poslužiti i kao dodatna radna površina. U savremenim domovima, kuhinjski elementi često ne pružaju dovoljno prostora za pripremanje hrane, pa šank može biti vrlo zgodno rešenje za proširenje kuhinje.

Šank vizuelno odvaja kuhinju

Najbolji način da vizuelno odvojite kuhinju od ostatka prostora je ugradnja šanka. Ali šank može biti i način da spojite prethodno odvojenu kuhinju sa trpezarijom i dnevnim boravkom tako da dobijete maksimalnu prostranost, ali ipak vizuelno razgraničite ove prostore.

U salonima nameštaja Ivex Mobili čeka Vas širok izbor modernih barskih stolica za svaki urbani enterijer.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.