You are currently viewing Ostavite dobar prvi utisak: Trikovi za uređenje predsoblja

Ostavite dobar prvi utisak: Trikovi za uređenje predsoblja

Svi znamo koliko je važan prvi utisak kada nekog upoznajemo. Isto tako, kada neko dolazi u vaš dom, prva prostorija u kojoj ćete ga dočekati je predsoblje. Kako se u predsoblju često ne zadržavamo previše, jer je to “prolazna” prostorija, obično njegovom uređenju ne posvećujemo posebnu pažnju. Međutim, moderno dizajnirano i uređeno predsoblje može doprineti da se svi koji uđu u vaš dom odmah osete prijatno i dobrodošlo. Zbog toga bez obzira da li imate skučeno ili prostrano predsoblje koje se nastavlja na hodnik trebalo bi da ga dizajnirate u skladu sa ostatkom vašeg doma. U nastavku teksta vas čekaju trikovi za uređenje predsoblja koji će vam pomoći da ostavite dobar prvi utisak.

Nameštaj u predsoblju

Trikovi za uređenje predsoblja koji su pred vama su veoma jednostavni i ne zahtevaju puno novčanih ulaganja, već dosta kreativnosti i improvizovanja. Međutim, ono u šta svakako morate uložiti je nameštaj za predsoblje.

Bez obzira na veličinu predsoblja, obavezni komadi nameštaja koje treba da imate su cipelar, čiviluk za odlaganje odeće i ogledalo. Ukoliko raspolažete malim prostorom, možete izabrati uski cipelar koji ide uvis ka plafonu i štedi prostor. Sa druge strane, ako imate veće predsoblje, elegantna polica je idealan način da naglasite luksuz svog doma, ali i funkcionalan komad za odlaganje vaših ključeva, torbi, pošte ili bilo kojih drugih stvari.

Iz Ivex ponude izdvajamo italijansku komodu Electa od lameliranog drveta sa vratima i fiokama čiji su frontovi pri vrhu koso zasečeni, a oslanja se na moderne metalne nogice. Gornja ploča komode može biti izvedena od drveta ili od metala, bojenog ili dekorisanog, te od dekorativnog kamena. 

Ukoliko imate prostora pored čiviluka možete dodati i garderober za odlaganje jakni i druge odeće. Svakako sa garderoberom i cipelarnikom izbeći ćete stvaranje nereda usled razbacane odeće i obuće. Komad nameštaja koji uglavnom krasi predsoblja modernih domova je klupa, koja ne samo da je savršeno za obuvanje, već ako ima ugradne fioke pruža dosta mesta za odlaganje cipela. Još jedan elegantan i funkcionalan detalj svakog predosoblja je veliko ogledalo. Ono može biti deo garderobera ili kao poseban element sa upečatljivim ramom koji nikog neće ostaviti ravnodušnim.

trikovi za uređenje predsoblja

Osvetljenje hodnika

Veliki problem u predosblju može biti nedostatak prirodnog svetla, te je adekvatna rasveta neizostavna. Za mala predsoblja najbolje je da koristite linijski postavljene svetiljke, dok će lusteri dati poseban šarm većim prostorima. U predsobljima sa niskim plafonima idealan izbor su plafonjere, jer bi veći lusteri samo dodatno “pretrpali” prostor.

Ako imate prozore u predsoblju, maksimalno iskoristite prirodno svetlo. To znači da izbegavate tamne i duge zavese, te da obogatite prostor laganim i tankim materijalima. Kako biste dobili dinamičan look predlažemo vam da kombinujete više izvora svetlosti, i to na sledeći način:

● moderna i efektna lampa na polici istovremeno je dekorativni detalj i funkcionalan
element;
● zidna rasveta značajno će naglasiti deo prostora i učiniti ga misterioznim i
atraktivnim;
● spušteni lusteri su moderno i praktično rešenje koje će dati posebnu notu elegancije;

Italijanska komoda Electa od lameliranog drveta sa vratima i fiokama je izuzetno praktičan i moderan komad nameštaja za predsoblje. 

Boje u predsoblju

Prilikom uređenja predsoblja posebno budite pažljivi sa izborom boja zidova i podova.

Ukoliko je vaše predsoblje veće možete eksperimentisati sa tamnim, moćnim bojama. Sa druge strane u malim prostorijama birajte svetlije palete koje će vizuelno proširiti prostor. 

Ako je vaš hodnik dug i uzak, imate dovoljno prostora za dekoraciju zida, u vidu horizontalnih pruga i dekorativnih tapeta.

Dekoracija

Ko je rekao da u predsoblju nema prostora za dekorativne elemente?

Predsoblje je idealno mesto za ukrasne skulpture, slike, saksije ili porcelanske vaze i činije koje će celom prostoru dati autentičan i inspirativan izgled. Ukoliko je vaš dom uređen u country stilu, možete predsoblje oplemeniti drvenim i pletenim komadima nameštaja. Duga i uska predsoblja možete obogatiti umetničkim fotografijama koje su pravo osveženje na ulazu u vaš dom.

Ako se vaše predosblje nadovezuje na dnevnu sobu kao “open space” vodite računa da dekoracija, kao i boje koje koristite budu usklađeni sa ostatkom stana. Ne zaboravite da se lepota doma krije u skladu i harmoniji svih prostorija.

Za kraj: Trikovi za uređenje predsoblja

Predsoblje je ogledalo vaše kuće! Zbog toga je važno da se njegovom uređenju posvetite kao i ostatku svog doma. Trikovi za uređenje predsoblja koje smo vam dali sigurno će doprineti njegovoj efektivnosti i eleganciji. 

Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć prilikom uređenja vašeg doma, kontaktirajte nas i naši dizajneri enterijera će vam rado pomoći. 

Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.