You are currently viewing Moć zaobljenih linija u enterijeru

Moć zaobljenih linija u enterijeru

Zaobljene linije nalaze sve češću primenu prilikom uređenja modernih prostora. Za razliku od pravolinijskih formi, oble linije u enterijeru prate slobodnu formu koja prostoru daje autentičnu i razigranu notu. Zaobljene ivice omekšavaju prostor, čineći ga prijatnijim i opuštenijim. Ovaj trend bio je aktuelan 60ih i 70ih godina,međutim popularnost je izgubio 90ih kada na scenu stupaju jasne, pravolinijske forma. Danas estetika zaobljenog dizajna ponovo preplavljuje svetsku dizajn scenu zahvaljujući svojoj atraktivnosti i originalnosti. Iskoristite moć zaobljenih linija u enterijeru. Evo i kako. U čemu se ogleda moć zaobljenih linija u enterijeru?

Moć zaobljenih linija u enterijeru bilo da je reč o diskretnim formama ili potpuno kružnom dizajnu krije se u istovremeno u suptilnosti i neodoljivoj atraktivnosti. Naime, zaobljene linije su idealne za sve one koji žele da osveže svoj dom i da ga učine modernim. 

 

Povratak prirodi

Zaobljene geometrijske forme se na velika vrata vraćaju u enterijer zahvlaljujući trendu – povratka prirodi. Oble ivice deluju čine ambijent prirodnijim, a prema tome više komfornim i prijatnim za boravak. Kako se nakon pandemije virusom COVID-19, u dizajn vratio trend za spajanjem enterijera i eksterijera, tako su i kružni oblici ponovo postali omiljeni motiv modernih domova.

Inovativan i autentičan look

Vaš životni prostor umnogome govori o vama. Upravo zato mnogi uživaju u nesvakidašnjim formama u enterijeru i elementima koji “odskaču” od uobičajenog. Kružni oblici deluju zanimljivo, inspirativno i dinamično, tako da će sigurno obogatiti vaš enterijer dajući mu inovativan i autentičan look. 

Komfor i prijatnost

Nameštaj zaobljenih ivica u enterijeru kreira skladan tok u enterijeru i doprinosi stvaranju udobnosti i prijatne atmosfere. Obline i lukovi oplemenjuju svaki prostor budeći atmosferu ušuškanosti i mekoće. Kružni oblici se savršeno uklopaju u moderne  prostorije čistih linija, jer stvaraju savršen balans i unose nephodnu toplinu u enterijer. 

Inspirativna iluzija

Kružni oblici idealni su za kreativno eksperimentisanje. Preklapanjem više kružnih elemenata, kao što su tepisi ili ogledala možete kreirati dinamičan i inspirativan kutak koji će svakog ostaviti bez daha. 

Osećaj vizuelne prostranosti

Oble linije vizuelno čine prostor većim zbog čega su idealan izbor za male stanove. Takođe, zaobljene ivice savršeno naglašavaju prostor koji ima elegantne arhitektonske lukove, okrugle i zaobljene prozore jer se postiže jedinstvo u stilizaciji enterijera.

Fokusna tačka prostora

Oble linije su savršene za isticanje delova prostorije, zbog čega dizajneri enterijera često biraju oble komade nameštaja za fokusne tačke. Zaobljene linije stvaraju posebnu notu stilizovanosti, elegancije i luksuza, te samo jedan kutak u ovom maniru može učiniti celokupnu prostoriju modernom i atraktivnom. 

 

Garnitura Casadei je izuetno moderan komad nameštaja sa zaobljenim jedinim delom, istovremeno je prilagodljiva kako tradicionalnom ,tako i modernom stilu

Nameštaj kružnih linija - inovativno i šik

Sada kada ste videli kako moć zaobljenih linija može učiniti vaš enterijer nesvakidašnjim, pogledajte i konkretne komade luksuznog italijanskog nameštaja oblih formi. 

Garnitura Broadway  je zanatsko umeće majstora tapaciranog nameštaja. Zahvaljujući prirodno zakrivljenoj formi, u potpunosti će doći do izražaja u bilo kom stilu enterijera. Izuzetno je praktična, te će se savršeno uklopiti u radni ili životni prostor. Dostupna je u velikom broju tekstila ili u prirodnoj koži. Izrađuje se kao trosed ,dvosed i fotelja.

Garnitura Casadei je izuetno moderan komad nameštaja sa zaobljenim jedinim delom, istovremeno je prilagodljiva kako tradicionalnom ,tako i modernom stilu. Ovo je sofa koju odlikuje izuzetna udobnost, kao i mogućnost izrade relaks mehanizma. Izrađuje se kao trosed,dvosed i fotelja ili ugaona garnitura.

Fotelja Paolina  sadrži  jedinstveni i prepoznatljiv italijanski dizajn, oblog , mekog oblika i izuzetne udobnosti. Dostupna u velikom broju najkvalitnijih štofova i prirodnih koža.

Fotelja Jerry je neobičnog dizajna, udobna i u isto vreme jednostavna.  Naslon i sedište čine dve kompaktne zaobljene forme. Kombinacija fotelje i taburea Jerry ulepšaće kako vaš životni tako i poslovni prostor.  Dostupna je i sa štepanim leđima i drvenim ramom.

Klub sto CT – 15 je okrugli set stolova koji će dodati dašak stila i glamura vašem životnom prostoru. Može se uraditi sa pločom od mermera ili drveta u različitim dimenzijama, tako da možete napraviti kompoziciju prema željenom dizajnu i potrebama prostora.

Ogledala Drops modernog italijanskog dizajna zaobljenih ivica od metalnog okvira i stakla, savršeno će naglasiti sofisticiranost i otmenost svake prostorije. 

moć zaobljenih linija u enterijeru

Za kraj

Zaobljene linije u enterijeru stvaraju osećaj prijatne estetike i udobnosti, zbog čega su definitivno omiljeni trend prilikom uređenja enterijera kome se uvek vraćamo. Za razliku od pravolinijskih komada, koji često mogu delovati obično, oble forme daju notu inovativnosti i atraktivnosti svakoj prostoriji. Ako volite originalnost i autentične komade nameštaja, definitivno treba da oplemenite  životni prostor kružnim oblicima koji će uneti sasvim novu energiju i stil u vaš dom.

 

 

Ukoliko želite da iskoristite svu moć zaobljenih linija u enterijeru, pogledajte celokupnu ponudu inovativnog italijanskog nameštaja na našem sajtu. Vreme je za promene!

 

Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.