You are currently viewing Luksuzni namestaj za jedinstvenu dnevnu sobu

Luksuzni namestaj za jedinstvenu dnevnu sobu

Dnevni boravak je prostorija oko čijeg se uređenja uvek najviše trudimo. To je prostor u kom provodimo najviše vremena i gde se okupljamo kao porodica, ali i gde primamo goste i organizujemo druženja.

Stoga, dnevna soba mora biti funkcionalna i udobna, ali to ne znači da ne treba da bude i savršeno stilizovana, sa impozantnim komadima koji ostavljaju utisak. Zato bi trebalo posvetiti posebnu pažnju kada investiramo u luksuzni nameštaj za dnevnu sobu – on pre svega mora da bude kvalitetan i dugovečan, ali i da odgovara ukusu svih ukućana. 

Evo ključnih komada luksuznog nameštaja za dnevnu sobu u koje vredi uložiti.

Efektan luksuzni nameštaj za sedenje

Centralni komad u dnevnom boravku je svakako garnitura. Bilo da se odlučite za ugaonu garnituru ili za kombinaciju troseda, dvoseda i fotelja, garnitura nije mala investicija i stoga mora da bude kvalitetan, masivan komad ili kombinacija komada koji će trajati godinama. 

Ukoliko je Vaš dnevni boravak velikih dimenzija ili deo open concept prostora, možete izabrati kompoziciju troseda, dvoseda i fotelje. Ove komponente možete slobodno kombinovati tako da oni ispunjavaju potrebe Vašeg domaćinstva. Možete odabrati sve komponente iz iste kolekcije, ili se odlučiti za fotelju nešto drugačijeg ali komplementarnog dizajna. 

S druge strane, ugaona garnitura maksimalno koristi prostor i pročišćava dnevni boravak, te je odličan izbor za savremeni dom koji zahteva pametna i praktična rešenja. 

Za koju god konfiguraciju da se odlučite, luksuzni nameštaj za sedenje dolazi presvučen finom kožom, ili kvalitetnim štofovima.

Garniture presvučene luksuznim štofom

Ukoliko je Vaš izbor za sedeći nameštaj štof, možete birati između velikog broja različitih vrsta.

Jedan od favorita svakako je pliš, koji savršeno stoji modelu Lovy inspirisanom savremenom umetnošću. Plišana tekstura daje svakom komadu jedinstveni sjaj koji izgleda luksuzno u bilo kojoj nijansi, uključujući i one jarke, pa je odličan izbor za prostorije okrečene u tamnije tonove.

Štof pruža dosta prostora za kombinovanje i igranje dezenima, pa tako možete uklapati jednobojne sofe sa dezeniranim foteljama, ili obrnuto. Takođe, možete postići jedinstven sklad kontrasta kroz kombinaciju svetlog i tamnog. Na primer, sjajno se kombinuju sofa minimalističkog dizajna Glow In u tamnoj boji i model fotelje Tuliss, koja ima podjednako meke linije, u beloj ili bež.

Pogledajte više o fotelji Tuliss

Kožne garniture

Italijanske kožne garniture poznate su kao luksuzni nameštaj neodoljivog dizajna, ali i vrhunske izrade, te nije nikakvo iznenađenje što se mnogi kupci istančanog ukusa odlučuju baš za Made in Italy kožne komade. Italijanska koža predstavlja vrhunac luksuza i poznata je u svetu po svom kvalitetu i lakoći održavanja

Stoga je sedeća garnitura presvučena ovim materijalom način da učinite svoj dnevni boravak prefinjenim i impresivnim. Koža je veoma versatilan materijal, pa se luksuzni nameštaj presvučen kožom može uklopiti i u moderan, ali i u rustičan ambijent, u zavisnosti od toga za koju boju i obradu se odlučite.

Model Avi izrađena u svetloj koži svojim zaobljenim linijama savršeno oplemenjuje minimalistički enterijer, a elegantna sofa Tiffany sa bogatim naborima i štepovima unosi dozu glamura.

Modeli ugaonih garnitura u salonima nameštaja Ivex Mobili mogu se personalizovati odabirom boje i obrade kože, pa tako možete upariti ugaonu garnituru sa foteljom iz neke druge kolekcije. Na primer, savršen dodatak modernom enterijeru je minimalistička fotelja Venere Lounge, koja može upotpuniti veliki broj modela kožnih ugaonih garnitura, kao što je pročišćeni model Boe.

Pogledajte više o garnituri Avi

Klub sto sa pločom od granitne keramike

Luksuzni nameštaj izrađen od čvrstih materijala služiće Vas godinama. Upravo takvi su stolovi sa pločom od granitne keramike. Jedan od najpopularnijih materijala trenutno, granitna keramika pruža savršen izgled koji podseća na mermer, a daleko je izdržljiviji i otporniji na temperaturna i mehanička oštećenja.

Klub sto Remind može se izraditi sa pločom od sjajne keramike u tamnoj nijansi prošaranoj zlatastim efektom za osećaj retro glamura, dok svetla ploča savšeno stoji modelu Millennium sa modernom metalnom bazom inspirisanom geometrijom. 

Suptilna atraktivnost granitne keramike savršeno izgleda i u trpezariji, pa ovaj materijal možete inkorporirati u trpezarijsku kompoziciju, pogovo ako je povezana sa dnevnim boravkom. Moderni trpezarijski stolovi mogu biti izrađeni sa istom pločom kao i klub stočić za savršenu harmoniju celokupnog open concept prostora.

Pogledajte više o stolu Remind

Jedinstvena TV komoda

Poslednji masivni komad nameštaja koji je neophodan u dnevnom boravku je TV komoda.

Luksuzni nameštaj često se izrađuje naprednim, inovativnim metodama. Savršeni primer je laserski obrađena komoda Venice, koja predstavlja epitom suptilne elegancije, pogotovo u crnoj boji.

Komoda Drops, s druge strane, odmah privlači pažnju posebnim efektom svetlucanja koji se postiže montiranjem ogledala duž cele površine vrata, na koja se zatim montiraju elementi od masivnog drveta. Odsjaj i igra prirodne svetlosti pružaju osećaj prozračnosti tokom dana, a kada se uveče upali svetlo, reflektujuća površina dodatno će oživeti prostoriju. 

Po istom principu izrađena je i komoda Honey inspirisana prirodom, koja predstavlja savršenu fuziju tradicionalnog drveta i modernih materijala.

Pogledajte više o komodi Drops

Luksuzni nameštaj izrađen od vrhunskih materijala čeka Vas u salonima nameštaja Ivex Mobili u Beogradu i Novom Sadu. Odaberite svoju dozu luksuza za jedinstveni enterijer koji ostavlja utisak.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.