You are currently viewing Šta čini savršenu kuhinju

Šta čini savršenu kuhinju

Kuhinja je srce svakog doma. Bilo da pijete jutarnju kafu, kuvate za svoju porodicu ili servirate obrok, kuhinja vam mora ponuditi prijatnu atmosferu i funkcionalnost. Univerzalno rešenje za savršenu kuhinju ne postoji. Praćenjem trendova u dizajnu kuhinje trebalo bi da pronađete onaj model koji najviše odgovara vašem stilu života. Prema tome, pre nego što se odlučite samo za estetiku, odvojite malo vremena da istražite različite načine uređenja kuhinje i izaberite onaj koji će ispuniti sve vaše zahteve. U nastavku teksta saznajte koji to elementi čine idealnu kuhinju.

Oblik kuhinje

Savršenu kuhinju čini njena funkcionalnost, te je veoma važno da sve bude prilagođeno vama. Kreiranje kuhinje započnite izborom oblika koji najviše odgovara vašim potrebama, ali i veličini prostora kojim raspolažete. Pogledajte naše predloge:

  • Linearni oblik kuhinje je odličan izbor za uske, male prostore i kuhinje otvorenog tipa. Kuhinjski elementi, aparati i radne površine nalaze se u jednoj liniji.

Luksuzna italijanska kuhinja Fly zahvaljujući savršenoj simbiozi funkcionalnosti i nenaglašenih linija idealno se uklapa u uske i male prostore, što je čini savršenim predstavnikom linearnog oblika.

  • Galerijski oblik čini kuhinja sa dva paralelna niza elemenata. Ovakve kuhinje su veoma praktične jer dopuštaju da više osoba istovremeno priprema obrok. Trebalo bi da vodite računa da postoji dovoljno prostora između dva paralelna niza radnih površina, jer se u suprotnom gubi funkcionalnost ovog oblika.
  • U – kuhinja je obično raspoređena u tri zida, ili dva zida i šank, u obliku slova U. Ukoliko je prostorija velika u sredini zamišljenog slova U možete staviti kuhinjsko ostrvo za druženje ili kao dodatni radni prostor.
  • L – kuhinja je raspoređena na dva zida. Ovaj oblik se naziva i tradicionalnim, lako se uklapa u mali ili veliki prostor, pa je idealan za sve vrste enterijera. Dodavanjem šanka ili ostrva, L kuhinju možete otvoriti prema dnevnoj sobi i tako dobiti skladnu celinu.

Float italijanska kuhinja velikih radnih površina, toplih boja i sofisticiranih detalja, u zavisnosti od vaših želja idealno se kombinuje u L ili U oblik kuhinje.

 

savršenu kuhinju

Princip trougla i funkcionalna organizacija prostora

Magični trougao frižider-sudopera-šporet je mnogima polazna tačka prilikom dizajniranja idealne kuhinje. Naime, ovaj princip se odnosi na pronalaženje optimalne udaljenosti i rasporeda između ova tri, glavna kuhinjska elementa. Kako biste postigli idealnu funkcionalnu organizaciju kuhinje predlažemo vam pravljenje zona. Tako možete imati deo za odlaganje, pripremanje, pranje, kuvanje i serviranje hrane. Na ovaj način boravak i rad u kuhinji će vam biti značajno olakšan jer će vam uvek sve biti na dohvat ruke.

Više o kuhinji Float saznajte klikom na dugme. 

Osvetljenje

Osvetljenje je veoma važno u kuhinji. Svetlo bi uvek trebalo da bude ispred vas kako biste izbegli da sami sebi pravite senku tokom pripremanja obroka. Pored lustera, rasveta ispod gornjih elemenata, sudopere i u elementima je izuzeno praktična. 

Boje i prirodni detalji

Kuhinja je mesto koje treba da vas inspiriše i opušta, te je izbor boja ono što umnogome određuje savršenu kuhinju. Iako je izbor boja pitanje estetike, savetujemo vam da ne kombinujete više od tri dekora kako prostor ne bi bio prenaglašen. Prirodno začinsko bilje daće dašak svežine i posebnosti. Providne teglice za začine pored funkcionalnosti svojim šarenilom će dodatno ulepšati prostor.

Ukoliko vam je potrebna pomoć prilikom uređenja kuhinje, pozovite nas i naši dizajneri će vam dati individualizovana rešenja za vaš prostor.

 

Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.