You are currently viewing Luksuzne TV komode za dnevnu sobu – moderna i unikatna rešenja

Luksuzne TV komode za dnevnu sobu – moderna i unikatna rešenja

Televizor i dalje predstavlja srce dnevne sobe, pa je veoma bitan deo dnevnog boravka kutak u kom se on nalazi. U popodnevnim i večernjim časovima, kada se kao porodica okupljamo ispred televizora, važno nam je da imamo dobru preglednost, da je televizor postavljem na visinu koja nam odgovara, ali i da je prostor oko njega lepo dekorisan i da nas pogled na taj zid ili ugao čini srećnim.

Pored toga, taj prostor može se učiniti funkcionalnim i koristiti za odlaganje stvari, te su TV komode sa prostorom za skladištenje velikog kapaciteta sve popularnije, jer štede prostor.

Evo na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine komode za TV.

Planiranje i merenje prostora

Kada biramo komad nameštaja većih dimenzija kao što su TV komode, veoma je važno pažljivo odabrati deo prostorije u koji ćemo ga postaviti. Najpre treba odabrati kutak gde želite da bude Vaš televizor, najčešće naspram ugaone garniture, a zatim treba odlučiti da li će komoda stajati prislonjena uza zid, što je najbolja opcija za dnevne sobe manjih i srednjih dimenzija, ili će imati funkciju pregrade, ukoliko imate veliku prostoriju koju želite da podelite na nekoliko celina, na primer, da neki način odvojite trpezariju.

Važna odlika TV komode je visina. Sedite na garnituru ili fotelju i procenite na koju visinu Vam je najprirodnije da postavite televizor.

Zatim, treba pažljivo premeriti prostor kako biste znali koje dimenzije komode Vam odgovaraju. Ukoliko tražite komodu za televizor za spavaću sobu, preporuka je da je centrirate naspram kreveta, kako bi televizor došao na sredinu, tako da ne morate da krivite glavu kada ga gledate.

Dimenzije

TV komode dolaze u raznim dimenzijama. Od onih minijaturnih na koje staje samo televizor, pa do onih dužih sa dvoje ili troje vrata koje imaju više funkcija.

Pre svega, važno je pažljivo premeriti prostor. Ukoliko odaberete komodu koja je previše široka, ona može štrčati i zatvoriti prostor, čak i otežati kretanje. Zatim, imajte na umu i dimenzije samog televizora. Televizor sa posebno velikim ekranom izgledaće neproporcionalno glomazan na manjoj komodi. Dakle, što je veći ekran, potrebna mu je veća komoda.

Većina ekskluzivnih italijanskih komoda dostupnih u salonima nameštaja Ivex Mobili može se izraditi u dimenzijama koje odgovaraju Vašim potrebama.

Kao što smo već pomenuli, visina TV komode presudna je za udobno gledanje televizije. Luksuzne TV komode mogu biti niske, postavljene direktno na pod, ili uzdignute na elegantne nogice. Razmislite o svojim navikama – da li najčešće gledate televiziju u sedećem položaju, ili se opružite na garnituri.

Na fotografiji: Luksuzna tv komoda Venice

Stil

Boja i dizajn TV komode trebalo bi da se uklapa uz stil ostatka nameštaja. Sve moderne TV komode vodećih italijanskih proizvođača dostupne u salonima nameštaja Ivex Mobili odlikuje vrhunski dizajn, ali se one razlikuju po stilu.

Pa tako, ukoliko ste ostatak Vašeg dnevnog boravka dekorisali u modernom, minimalističkom stilu, luksuzna italijanska komoda Venice sa svojim geometrijskim 3D dizajnom ukopiće se savršeno. Efektna italijanska komoda Honey izrađena u kombinaciji drveta i metala predstavlja savremenu interpretaciju art deco stila, a luksuzna italijanska komoda Granada sa Swarovski detaljima, kao i ekskluzivna komoda Paris od masivnog drveta sa ornamentima, savršen su izbor za raskošni, vintidž enterijer.

Italijanska komoda Drops može se uklopiti u različite stilove u zavisnosti od boje koju odaberete, a njene kompaktne dimenzije čine je savršenim izborom za manje prostorije.

Prostor za skladištenje

Na kraju, razmislite o tome koje će sve funkcije imati TV komoda. Ako Vam je potreban dodatni prostor za odlaganje stvari, odaberite komodu većih dimenzija. U nju možete odložiti sve za šta nema mesta u ormarima, ili sve one predmete koje koristi cela porodica, tako da svima budu nadohvat ruke.

Na gornjoj površini komode osim televizora mogu se naći i najrazličitiji dekorativni predmeti, od vaze sa cvećem, dekorativnih knjiga, pa čak i manjih skulptura. Iznad komode možete postaviti police na koje takođe možete poslagati knjige ili neke druge predmete.

U salonima nameštaja Ivex Mobili pronaći ćete kvalitetne komode za TV ekskluzivnih italijanskih proizvođača izrađene sa puno pažnje od najkvalitetnijih materijala.

Posetite nas u salonima u Beogradu i Novom Sadu, ili nas kontaktirajte putem sajta ili telefona.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.