You are currently viewing Kako da unesete prazničnu atmosferu u svoj dom

Kako da unesete prazničnu atmosferu u svoj dom

Decembar je mesec koji je sam po sebi čaroban i budi nam posebno novogodišnje raspoloženje. Gradovi širom sveta postali su centri Božićnih vašara, te sjaj novogodišnje dekoracije i miris kuvanog vina izazivaju posebnu euforiju koju želimo uneti i u naše domove. Praznična dekoracija je idealan način da oslobodite svu svoju kreativnost i napravite svoju oazu prijatnosti, mira i zimske idile. Zbog toga mnogi svetski dizajneri enterijera iz godine u godinu veliku pažnju posvećuju stvaranju novih trendova koje treba da ispratite tokom prazničnog dekorisanja da bi vaš dom tokom praznika istovremeno bio moderan i prijatan. U nastavku teksta pročitajte naše ideje kako da unesete prazničnu atmosferu u svoj dom. 

Novogodišnja jelka kao centralni motiv u prostoriji

Prazničnu atmosferu u vašem domu najbolje će dočarati novogodišnja jelka. Jelka je simbol Nove godine svuda u svetu, te ćete postavljanjem jelke u centar prostorije koja je mesto okupljanja čitave porodice i prijatelja, najbolje naglasiti da su praznici stigli u vaš dom. 

Novogodišnja jelka bi trebalo da bude okićena u skladu sa ostatkom  dekoracije u kući, ali i da se uklopi u celokupan enterijer vaše sobe. Trebalo bi da kombinujete ukrase na jelci sa bojama i teksturama svoje dnevne sobe, a njenu veličinu sa prostorom kojim raspolažete. Na primer, nemojte da birate preveliku jelku ako je vaša dnevna soba mala, jer će vizuelno pretrpati prostor i umesto prijatnosti izazvaće osećaj „gužve“. Ne zaboravite da je jelka estetski detalj, te ne bi trebalo da naruši funkcionalnost čitave prostorije. Zbog toga vodite računa i o njenom položaju, kako vam ne bi smetala tokom obavljanja svakodnevnih aktivnosti. 

Kada je reč o vrstama jelke, prirodna neosporno najlepše izgleda, ali usled toplote u stanovima, iglice brzo opadnu pa ukrasi pre Nove godine ostanu na goloj stabljici. Prema tome, preporučujemo veštačku koju možete koristiti godinama uz prilagođavanje dekoracije dominantnim trendovima. 

Svake godine svetski dizajneri daju predloge za najlepše ukrašavanje novogodišnje jelke. A na vama je samo da istražite one kombinacije ukrasa koje se najbolje uklapaju u vaš enterijer. Ne zaboravite da je ukrašavanje jelke  trenutak kada osetimo da su praznici stigli, te vam savetujemo da se ne opterećuje previše, već da se prepustite novogodišnjoj magiji i pustite svoju maštu da uradi sve ostalo. 

Stvorite prazničnu atmosferu bojama

Ranije su osnovne boje koje su simbolisale novogodišnje praznike bile crvena, zelena i zlatna. Poslednjih godina taj trend se menjao, pa sad gotovo svim bojama možemo dočarati novogodišnju atmosferu u svom domu. Stoga, pri izboru boja pođite od dominantnih tonova i stilova u vašem enterijeru. 

Ako u vašem domu dominira minimalistički dizajn možete ga upotpuniti svetlucavim,  belim ukrasima. Kombinacija srebrne i plave daće vašoj sobi posebnu notu modernosti i luksuza. 

Rustični dizajn možete upotpuniti zelenim, zemljanim i bakarnim tonovima. Svetlucavi bakar i zemljane boje ukrasa savršeno će se uklopiti u prirodni stil vašeg doma stvarajući pravu zimsku idilu. Ako imate kamin, uokvirite ga zelenim venčićem, a ispred njega postavite baršunastu prostirku i opustite se uz čašu kuvanog vina. 

Lampa Dali savršeno će naglasiti duh praznika u vašem domu. 

Tople i mekane tkanine

U hladnom periodu koji je pred nama tople i mekane baršunaste tkanine su must have. Pored osećaja prijatnosti i ušuškanosti ovakvi materijali mogu biti zanimljiv dodatak prazničnom uređenju doma. 

Bilo da se odlučite za mekane prostirke koje ćete neobavezno prebaciti preko garniture ili udobne jastučiće, nećete pogrešiti. Baršunaste i vunene tkanine možete prilagoditi novogodišnjoj temi što će vašoj dnevnoj sobi dati posebnu prazničnu atmosferu topline, komfora i udobnosti. 

I ne zaboravite, pidžame novogodišnjih dezena za celu porodicu probudiće vam posebno praznično raspoloženje. 

Detalji sa prazničnim motivima

Prazničnu atmosferu u vašem domu zasigurno će dočarati figure sa Deda Mraza, patuljaka, irvasa i drugih predstavnika zimske magije. Njima možete dodati i šišarke, jeline venčiće i grane i neizostavno pahulje. Ovi motivi svima koji vas posete tokom praznika probudiće najlepša osećanja i ugodnost. 

Praznični detalji posebno mesto treba da zauzmu u vašoj kuhinji. Keramički tanjiri, šolje i drugo posuđe novogodišnjeg dizajna zasigurno će obradovati celu porodicu. 

Praznični tekstilni detalji poput stolnjaka, nadstolnjaka i podmetača su još jedan način da stvorite toplu prazničnu atmosferu. 

Sveće i stakleni elementi

Ukrasne sveće i delikatni stakleni detalji idealan su način za dekoraciju novogodišnje trpeze. Za ovu priliku možete nabaviti svećnjake sa prazničnim motivima, od veštačkih borovih iglica, sa šišarkama ili jednostavno dodajte ove elemente na svećnjak koji imate.

Staklene čaše za vino i svećnjaci daće vašem trpezarijskom stolu dozu elegancije, luksuza i svečanosti

Lampice - neizostavna božićna dekoracija

Neozostavan dekorativni element za vreme božićnih praznika su lampice. Lampice su izuzetno praktičan način da unesete prazničnu atmosferu u svoj dom, jer se mogu uklopiti u bilo koji dizajn enterijera. 

LED lampice mogu biti jednostavan dodatak minimalističkom dizajnu, koji će u vašem domu probuditi prazničnu čaroliju, ali bez značajnog narušavanja vašeg stila. Zahvaljujući mnoštvu oblika, veličina i boja pružaju vam mogućnost da na bezbroj načina istaknete najdraže delove svog doma. 

 

Unesite prazničnu atmosferu u svoj dom - mirisi i ukusi

Novogodišnji i božićni praznici su vreme kada treba da ugađate sebi i svojim najdražima. A jedan od načina za to je uživanje u prazničnioj hrani i mirisima. Prijatni mirisi cimeta, tople čokolade i vanile zasigurno će svima probuditi najtananija osećanja topline i nežnosti. Nabavite kalupe sa novogodišnjim oblicima i pripremite naukusnije kolače za svoju porodicu i prijatelje. Ušuškajte se pored jelke i uz najlepše ukuse i mirise pustite prazničnu čaroliju da zavlada vašim domom. 

A da biste uživali u komforu i modernosti svog doma tokom cele godine, Ivex vam je pripremio praznični popust od 30% na kompletan asortiman italijanskog nameštaj. Pogledajte našu novogodišnju ponudu ovde.

Ukoliko vam je potrebna pomoć oko prazničnog uređenja vašeg doma, kontaktirajte nas i naši dizajneri će vam rado pomoći. 

Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.