You are currently viewing 5 saveta kako odabrati najudobniju fotelju

5 saveta kako odabrati najudobniju fotelju

Kada je izbor fotelje u pitanju, saveta nikad dosta. Fotelja je svima omiljeni komad nameštaja, pa je zbog toga važno da izaberemo, ne samo onu stilski atraktivnu, već i onu koja je komforna. Na našem blogu ćete pronaći dosta korisnih informacija o foteljama, ali sada je trenutak da vidimo koje su to najbitnije stvari koje treba da imate na umu kada birate udobnost. Pročitajte naših 5 saveta kako odabrati najudobniju fotelju.

1. Vodite računa o obliku i dimenzijama

Ako želite odabrati najudobniju fotelju veoma je važno da vodite računa o njenom obliku i dimenzijama. U zavisnosti od prostora kojim raspolažete, trudite se da uvek birate veći komad u koji se možete udobno ušuškati. Pored širine, fotelja bi trebalo da ima adekvatnu visinu, pa obavezno obratite pažnju na položaj svojih nogu kada birate svoju fotelju. Ukoliko se ne možete udobno “zavaliti” u komad nameštaja koji vam se sviđa, definitivno treba da nastavite potragu. 

Pored dimenzija, danas se fotelje izrađuju u modernim i neobičnim oblicima, koji ponekad neće odgovarati vašoj kičmi. Zbog toga je važno da izaberete skladan oblik koji pruža adekvatnu potporu vašem telu tokom sedenja. 

Naravno, dimenzije i oblik fotelje umnogome zavise od prostorije u kojoj će se nalaziti. Svakako formalna fotelja u kancelariji i fotelja u koju se želite sklupčati uz čaj i knjigu neće imati isti oblik i dimenzije. 

Fotelja Elisir se savršeno se uklapa u radne ili dnevne sobe, jer se vrlo lako može transformisati u relax fotelju. Ovaj moderan italijanski komad nameštaja  poseduje dva elektro motora koji omogućavaju pomeranje leđnog jastuka i dela za noge, nudeći potpuno opuštanje, bilo kada i bilo gde.

2. Materijal fotelje

Materijal od kog je fotelja napravljena značajno može uticati na njenu udobnost. Pri izboru materijala za fotelju razmotrite svoje životne navike, kako biste mogli da bez opterećivanja o flekama i mukotrpnom održavanju uživate u svojoj fotelji. 

Pre svega, ukoliko imate kućne ljubimce ili decu trebalo bi da birate materijale koji se lako čiste. Zatim razmislite da li jedete na nameštaju, da li ste podložni alergijama i koliko ste vremena i novca spremni da uložite u održavanje svoje fotelje. Prema tome, vrsta materijala za koju treba da se opredelite, zavisi samo od vaših životnih stilova i želja. Ne zaboravite da ne treba da kupite fotelju koju ćete izbegavati kako biste joj osigurali dugovečnost, već onu u kojoj ćete se opuštati dug niz godina. 

Više saveta o ovoj temi pročitajte u tekstu Zbogom flekama – materijali koji se lako održavaju. 

 

Fotelja Elisir se savršeno se uklapa u radne ili dnevne sobe, jer se vrlo lako može transformisati u relax fotelju.

Punjenje jastuka

Još jedan faktor koji utiče na udobnost fotelje je punjenje jastuka kojima je obložena. Zahvaljujući memorijskoj peni, danas su dostupne različite fotelje koje se savršeno prilagođavaju položaju vašeg tela obezbeđujući potpunu udobnost. Egronomska forma fotelje, sa naslonima za leđa i ruke ili dodatak taburea za noge, samo su neki od načina da se obezbedi komfor i umirujuć osećaj.

Paolina je okretna fotelja koja se izrađuje u koži ili štofu, u zavisnosti od vaših želja. Pored  jedinstvenog i prepoznatljivog italijanskog dizajna, ova fotelja poseduje meke jastuke izuzetne udobnosti. 

4. Nasloni za leđa i ruke

Ono što najviše utiče na udobnost fotelje su svakako nasloni za ruke i leđa. Fotelje bez rukonaslona se uglavnom biraju kada želite da uštedite prostor, ali ako tragate za najudobnijim komadom nameštaja u svom domu, naš savet je da ipak birate one sa naslonima za ruke. 

Moderne fotelje su multifunkcionalan komad nameštaja, koji se izrađuje sa relaks mehanizmima koji osiguravaju potpunu udobnost. 

Na primer, strukturu italijanske fotelje Juliet karakteriše inovativni mehanizam za ležanje. Zahvaljujući mogućnosti brzog i jednostavnog nezavisnog podešavanja naslona i oslonca za noge, apsolutno opuštanje i neuporediva udobnost su zagarantovani. Ova fotelja ima mekano sedište oslonjeno na okretnu metalnu bazu i odlikuje se upadljivim i prijatnim dizajnom. 

5. Detalji koji pojačavaju udobnost

Još jedan način da imate potpun komfor i udobnost tokom sedenja su detalji. Dodajte meke jastučiće ili “slučajno zaboravite” najnežnije vuneno ćebe preko naslona fotelje. Na ovaj način, ne samo da ćete svoju fotelju učiniti udobnijom, već će vas i vizuelno mamiti da se sklupčate i provedete dan uz omiljenu knjigu.  

Kako odabrati najudobniju fotelju - Za kraj

Najudobnija fotelja je ona koja će vam pružiti maksimalan komfor i odmor od napornog dana. Ne zaboravite da razmislite o ovim savetima kada budete birali najudobniji komad nameštaja za svoj dom. Ukoliko su vam potrebni dodatni saveti pročitajte i tekst Kako odabrati idealnu fotelju. 

Ivex mobili poseduje najbogatiju ponudu modernih i udobnih italijanskih fotelja za sve ukuse, pogledajte celokupan asortiman na našem sajtu. 

Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.