You are currently viewing Moderne garniture za dnevni boravak – od klasičnih do neobičnih

Moderne garniture za dnevni boravak – od klasičnih do neobičnih

Moderan nameštaj dolazi u različitim stilovima. Prilikom kupovine garniture, izbor često zavisi od toga da li opremamo prostor „od nule” ili tražimo komad koji će se najbolje uklopiti u postojeći enterijer. Izbor je svakako lakši u prvom slučaju, ali u salonima nameštaja Room by Ivex i Ivex Mobili dostupan je toliko širok asortiman da ćete sigurno pronaći komad koji Vam odgovara.

U nastavku, predstavljamo Vam najatraktivnije moderne garniture za dnevni boravak u različitim stilovima. Pogledajte versatilne modele u klasičnom stilu koje će se uklopiti u svaki enterijer, ali i one nešto neobičnije koji će privući pažnju i ostaviti utisak.

Klasične moderne garniture za dnevni boravak

Možda zvuči nemoguće da ista garnitura može u isto vreme biti i klasična i moderna, ali mnogi modeli italijanskih garnitura mogu se opisati baš ovako – dizajnirane u savremenom stilu koji odoleva trendovima, a opet lako uklopljive i u ultra moderne i u klasičnije enterijere.

Evo najatraktivnjih modela po mišljenju kupaca:

Negramaro

Model garniture Negramaro ekskluzivnog italijanskog brenda Alpa Salotti odlikuje se elegantnim, prefinjenim dizajnom koji odaje utisak lakoće. Meki, zaobljeni jastuci imaju kompaktan izgled, a pružaju savršenu udobnost. Garnitura je postavljena na tanke noge koje je uzdižu od poda, što olakšava održavanje prostora, ali i daje modelu lagan izgled.

Negramaro izgleda savršeno u brušenoj koži, a podjednako mu dobro stoje i svetli i tamni tonovi.

negramaro moderne garniture za dnevni boravak

Pogledajte garnituru Negramaro

Madison

S druge strane, garnitura Madison, još jedan model istog brenda, nudi drugačiju, ali podjednako privlačnu estetiku. Ovaj model odlikuje se masivnošću koja poziva na odmor i relaksaciju, te pruža maksimalan komfor i stabilnost. Svi jastuci, uključujući i rukonaslone, debelo su tapacirani, a tu su i nasloni za glavu koje možete podignuti i spustiti po potrebi, kako komfor ne bi narušavao estetiku.

Jastuci su suptilno dekorisani elegantnim štepovima, a metalna baza je otkrivena sa strane, kao dekorativni detalj koji osvežava klasični dizajn.

madison garnitura

Pogledajte garnituru Madison

Ginger

Još jedan model masivnog dizajna je Ginger italijanskog brenda naširoko poznatog po luksuznim ugaonim garniturama – LoiudiceD. Dizajn modela Ginger jasno pokazuje uticaj geometrije. Linije jastuka oštre, jasno definisane, ali umekšane zaobljenom bazom, koja leži na nogicama od metala visokog sjaja.

Ovaj model važi za jedan od čvršćih – jastuci su ispunjeni poliuretanskom penom koja zadržava svoj oblik, te ne dolazi do deformacije tokom vremena i obezbeđuje se savršena potpora u svakom položaju sedenja.

Odlično se uklapa u luksuzne enterijere.

moderna italijanska garnitura ginger

Pogledajte garnituru Ginger

Madrid

Model Madrid brenda Atlas dizajnirana je po principu minimalizma. Njeni jastuci su tanki i elegantni, a kontrukcija je postavljena na tanke noge koje ne narušavaju pročišćenu estetiku, ali svojim jedinstvenim oblikom evociraju industrial stil, jedan od najvećih trendova u dizajnu enterijera trenutno.

Ipak, to ne sprečava ovaj model da se vrlo lako uklopi u bilo koji ambijent. Izrađena u koži, ova garnitura odaje utisak suptilnog, versatilnog luksuza.

elegantna garnitura madrid

Pogledajte garnituru Madrid

Kent

Još jedan model garniture koja se vrlo lako uklapa u svaki enterijer te je odličan izbor ukoliko menjate samo nameštaj za sedenje u svojoj dnevnoj sobi je model Kent brenda Atlas. Sedeći deo i nasloni kod ovog modela klasični su, ali poseban detalj koji čini model Kent ipak veoma interesantnim komadom je ogoljena drvena baza od bukovog masiva.

Prirodno drvo svakako važi za najprivlačniji materijal koji se lako kombinuje sa drugim materijalima i teksturama, i kao takav predstavlja neprevaziđeni stub u dizajnu nameštaja. Kombinacija vazdušastih jastuka ispunjenih perjem i drvenog masiva čini model Kent izborom s kojim nema greške.

udobna garnitura kent

Pogledajte garnituru Kent

Neobične moderne garniture za dnevni boravak

S druge strane, ukoliko tek osmišljavate svoj dnevni boravak, možda se pre odlučite za neku od manje konvencionalnih garnitura koje odlikuje jedinstven dizajn i koje predstavljaju centralne komade i privlače najviše pažnje u kompoziciji.

Upoznajte neke od najupečatljivijih garnitura u nastavku:

Prive

Izgled garniture Prive možda na prvi pogled izgleda klasično, ali ovaj model dolazi sa pametnim rešenjem koji podiže pojam komfora na novi nivo – pomerljivim naslonima. Brend LoiudiceD sa ovim modelom predstavlja svoj pristup izradi sedećih garnitura sa pomerljivim naslonima.

Na prostrano sedište implementiran je jednostavan mehanizam koji Vam omogućava da podesite položaj naslova onako kako Vam odgovara. Svaki jastuk leđonaslona pomera se nezavisno od ostalih. To omogućava svakome da podesi garnituru prema svojim potrebama i definiciji komfora, što zaista daje novo značenje pojmu nameštaja po meri.

luksuzna garnitura prive sa podesivim naslonima

Pogledajte garnituru Prive

Veronique

I brend Alpa Salotti nudi svoju zamisao pomerljivih naslona. Jedan njihov primer moderne garniture sa ovim mehanizmom je model Veronique. I ovaj model funkcioniše po sličnom principu – pozicija jastuka leđonaslona može se podesiti u jedan od dva položaja, te se jednim potezom dobija takozvani lenjivac.

Ali estetika garniture Veronique sama po sebi predstavlja iskorak u dizajnu nameštaja. Metalni element iz jednog dela proteže se kroz celu konstrukciju i odiže je od poda, ali i nosi rukonaslone, pa se postiže utisak visine i kompleksnosti. Efekat je pojačan dekorativnim štepovima – jastuci sedišta podeljeni su na manja polja, što čini sam jastuk dekorativnim elementom.

Izrađena u tamnoj koži, ova garnitura predstavlja ultra moderan komad za istinski savremeni dom.

luksuzna kozna garnitura veronique

Pogledajte garnituru Veronique

Trevi

I model Trevi ima pomerljive naslone, ali ovu garnituru prvenstveno izdvaja njena estetika. Trevi je jedan od najkompaktnijih modela, sa svojim tankim jastucima, ali i nogama jedinstvenog dizajna. Konstrukcija je postavljena na veoma tanke, zaobljene cevi koje su toliko tanke da garnitura izgleda kao da lebdi.

Savršena za prozračne prostore uređene u minimalističkom stilu, Trevi predstavlja vrhunac pročišćenosti u dizajnu nameštaja.

moderna garnitura za dnevni boravak trevi

Pogledajte garnituru Trevi

Porter

Garnituru Porter najbolje bismo mogli opisati kao ležeran komad koji se sjajno uklapa u moderan enterijer, a obezbeđuje visok nivo komfora. Jastuci ove garniture meki su i rastresiti, a nasloni za glavu su predimenzionirani i slobodno padaju, što Vam omogućava da ih po potrebi savijete ili uspravite i prilagodite položaju sedenja.

Baza je jasno odvojena od sedišta, što omogućava implementaciju dve boje ili dva različita materijala prilikom odabira presvlake. Imate priliku da kombinacijom materijala stvorite istinski unikatan komad.

porter moderna garnitura sa podesivim jastucima

Pogledajte garnituru Porter

King L

Dok se najveći broj kupaca odlučuje za garniture jasnih, geometrijskih obrisa, garnitura King L predstavlja zaista jedinstven izbor koji se ističe. Zaobljeni dizajn koji podseća na školjku, predimenzionirani naslon i jastuci teksturisani štepovima i dugmićima čine ovaj stilski iskorak brenda LoiudiceD epitomom osavremenjenog stilskog nameštaja.

Fuzija vintage elemenata i modernog dizajna daje ovoj garnituri luksuzan izgled, dostojan kraljeva. King L je dokaz da moderne garniture za dnevni boravak itekako mogu da evociraju prošlost a ipak pronađu svoje mesto u savremenom domu.

stilska garnitura king l

Pogledajte garnituru King L

Učestvujte u dizajnu i kreirajte custom garnituru

Kod svake garniture dostupne u salonima nameštaja Ivex u Beogradu i Novom Sadu imate opciju da je manje ili više modifikujete i prilagodite svom enterijeru i svom ukusu. Ugaone garniture uglavnom su modularnog tipa, te sami odlučujete koje elemente želite i kako ih poslagati. Kod mnogih dvoseda/troseda možete birati između nekoliko različitih dimenzija.

U oba slučaja, dostupan je veoma širok izbor koža i štofova, te imate priliku da birate kolorit, ali i teksturu materijala kojim će biti presvučen Vaš nameštaj za sedenje.

Posetite nas u salonima Room by Ivex u Beogradu i Ivex Mobili u Novom Sadu i pogledajte uživo naše moderne garniture za dnevni boravak.

Kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći i odgovoriti na svako vaše pitanje.
Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.