You are currently viewing Uskršnja dekoracija dnevne sobe

Uskršnja dekoracija dnevne sobe

 

Uskrs je jedan od najlepših hrišćanskih praznika. Pored mira i sreće koju ovaj praznik budi sam po sebi, uskršnji praznici dolaze u korak sa prolećem, pa nam daju bezbroj mogućnosti da osvežimo svoj dom bojama, detaljima i svežim biljkama.  U zavisnosti od stila koji negujete u svom enterijeru možete se opredeliti za različite načine dekorisanja, od minimalističkog do raskošnog etno i rustičkog dizajna. Uskršnja dekoracija naglasiće duh praznika u vašem domu i učiniće da se svaki član vaše porodice oseća prijatno i voljeno. Evo naših saveta kako to da uradite. 

 

Uskršnja dekoracija u etno stilu

Uskršnja dekoracija je svim poštovaocima tradicije omiljeni deo pripremanja praznika. Dekoraciju u etno stilu počnite sa uređivanjem stola jer će on biti centralno mesto okupljanja cele porodice. Osnovni  motiv na vašem stolu u dnevnoj sobi trebalo bi da bude posuda sa jajima, te je važno da joj posvetite najviše pažnje. Ukoliko ste se opredelili za raskošni etno stil savetujemo vam da akcenat stavite na crvena i bordo jaja servirana na srebrnoj tacni ili u pletenoj korpi. Ovakva dekoracija praćena staklenim detaljima i cvećem stvoriće svečanu i elegantnu notu. Svoju uskušnju dekoraciju možete upotpuniti i motivima vintidž stila koji će celokupan dizajn učiniti raskošnijim. 

Ivex nameštaj poseduje bogatu ponudu najkvalitetnijih italijanskih klub stolova, koji daju elegantan i bezvremenski izgled svakoj dnevnoj sobi. 

Rustična uskršnja dekoracija doma

Ukoliko volite neutralnije boje, rustična uskršnja dekoracija treba da bude vaš izbor. Umesto šarenila dekorišite svoj dom sivim, zemljanim i bakarnim paletama koje će jednako dobro naglasiti prazničnu atmosferu i istaći vaš stil. Neizostavan element rustike je drvo, pa se igrajte grnčarijom, pletenim korpama sa jajima ili venčićima. Naravno, sve što je prirodno je dobrodošlo u rustičnom dizajnu, pa slobodno dodajte kamenčiće, biljke i pustite proleće da uđe u vaš dom. Više o ovom dizajnu pročitajte u tekstu Rustični vogue – novi stil u dizajnu enterijera.

 

Italijanski klub sto Millennium modernog i nesvakidašnjeg dizajna daće dinamičnu notu svakom enterijeru.  

Skandinavski stil kao osnova uskršnje dekoracije

Uskršnja dekoracija ne mora nužno biti šarena. Pa ako više volite hladnije tonove, skandinavski stil kao osnova uskršnje dekoracije je idealan izbor. Osvežite svoj prostor nijansama bele, bež i srebrne boje, i upotpunite ih metalnim, zlatnim i drvenim detaljima. Ovakva kombinacija boja daće dinamiku i ritam skandinavskom stilu, ali će i naglasiti svečanu prazničnu atmosferu.  Prilikom izbora detalja za uskršnju dekoraciju u skandinavskom stilu bitno je da birate pročišćene linije i čiste forme jer u ovom dizajnu važi pravilo „less is more“. Posebnu notu elegancije daće staklene i keramičke figure sa motivima Uskrsa, kao što su zec ili jaja. Stakleni detalji suptilno ističu svečanost i luksuz vaše dnevne sobe. Za uskršnju dekoraciju možete iskoristiti teglice koje će ispunjene jajima posebno dočarati prazničnu atmosferu u vašem domu

sklad kontrasta
uskršnja dekoracija

Pastelni tonovi

Kada je reč o bojama, Uskrs je jedan od najsrećnijih praznika u godini, pa birajte vesele tonove. Iako se prilikom dekorisanja za Uskrs svi prepuste mašti, pa biraju najšarenije i raznovrsnije boje, mi vam savetujemo da ipak izaberete  osnovne koje će dominirati u vašoj dnevnoj sobi. Ako ste ljubitelj minimalizma izaberite belu svečanu boju, te joj dodajte nežne pastelne detalje. Pastelni roze i plavi tonovi daju vam brojne mogućnosti da unesete duh praznika u svoj dom, a da ne naglasite prostor previše. 

Zelenilo i cveće

Zelenilo i cveće su must have prilikom uskršnje dekoracije dnevne sobe. Dekorišite svoj prostor prvim vesnicima proleća koji će vašem domu dati svežinu i poletnost. Praznici ne mogu proći bez venčića sa cvećem koji su ukrašeni motivima Uskrsa, jajima i mašnama. Iako deluje da će vam ova dekoracija oduzeti puno vremena, zapravo ćete uživati u pripremi za praznike. 

 

 

Uskršnja dekoracija - Uživajte u praznicima

Bez obzira koji stil enterijera dominira u vašoj dnevnoj sobi, uskršnja dekoracija daje vam brojne mogućnosti da oplemenite svoj dom u duhu jednog od najvećih i najsrećnijih hrišćanskih praznika.

Uskršnja jaja su sama po sebi dekorativna, te će uz malo truda oko serviranja i pripremanja uskršnje trpeze vaš dom već buditi prazničnu atmosferu.

Uživajte u praznicima. Srećan Uskrs! 

Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć oko dekorisanja vašeg doma, naši eksperti će vam rado pomoći. Kontaktirajte nas. 

 

Tu smo da pomognemo u opremanju vašeg enterijera najkvalitetnijim italijanskim nameštajem, savetima i konkretnim rešenjima za vaš enterijer.